Станишев: Питайте кой плаща автобусите на протестиращите

Станишев: Питайте кой плаща автобусите на протестиращите | StandartNews.com

София. „Защо не направите разчет на платените автобуси на спонтанно протестиращите, които щурмуваха парламента?", попита лидерът на БСП Сергей Станишев в отговор на журналистически въпрос за разходите по организацията на многохилядния митинг на двете партии БСП и ДПС в събота. 

"Разходите на централата на БСП, на Националния съвет, са в рамките на няколко десетки хиляди лева. Те са за сцена, медийно отразяване, защото пуснахме платени репортажи, за да видят хората събитието", коментира Станишев пред журналисти в парламента. Той обясни, че разходите за транспорт са на местните структури. „Те имат собствен бюджет. Както знаете, немалка част от нашата субсидия прехвърляме към местните структури, защото имаме такива в цялата страна", каза още той. Червеният лидер бе категоричен, че излезлият по медиите разчет за суми от порядсъка на половин милион лева, не е правен в БСП. 

„Защо не направите разчет на платените автобуси на спонтанно протестиращите, които щурмуваха парламента? Кой ги плаща, защото разходите на партиите, в т.ч и на БСП, подлежат на много строг контрол от страна на Сметната палата, а разходите на тези парапартийни и сенчести формирования, никой не ги контролира", посочи Сергей Станишев.

На въпрос дали е изтичала информация към ДПС предварително и затова ли са отстранили от поста Христо Бисеров, соцлидерът отговори: "Доколкото прочетох в медиите, ще има проверка на ДАНС. Ако тя потвърди, че има изтичане на информация, това е една ситуация, ако кажат, че няма, това е друга ситуация. Трябва да се запозная с мотивите и фактите и тогава ще се вземе решение". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай