Станишев: Казусът „Делов” се политизира

Станишев: Казусът „Делов” се политизира | StandartNews.com

Кърджали. С казуса „Делов” се подменя дневният ред на обществото. Това е опит историята да се използва за политически цели. Не трябва да се прави опит да се разделят българските граждани на християни и мюсюлмани. Най –опасно е да се заиграва с етническата карта. Това заяви в Кърджали лидерът на БСП и ПЕС Сергей Станишев.

Историята си е история Всички ние трябва да извличаме поуки, но скандалът ”Делов” се превърна в чиста политика, опит да се използва за политически цели и да се втвърди електората, подчерта Станишев.

По думите му това е рисково и опасно и е игра с огъня. Според него ДПС трябва да преосмисли позицията си.

Станишев определи предложението на Сидеров Кърджали да се преименува в Деловград като поредната политическа спекулация. „В политиката няма предизвестени партньорства, така председателят на БСП отговори на журналистически въпрос позицията над ДПС по казуса „Делов” ще повлияе ли на бъдещата коалиционна политика на БСП.

Визитата на Сергей Станишев в Кърджали започна с поднасяне на венци на паметника на ген. Васил Делов, след което участва в среща с представители на Инициативния комитет за честване на 100-годишнината от Балканската война и Освобождението на Кърджали, интелектуалци и студенти.

Управляващите се стремят да провалят референдума за развитието на ядрената енергетика, но вярвам в здравия разум на българите и ги призовавам да изразят позицията си, каза още червеният лидер.

По думите му истинският дневен ред на хората „това са ниските доходи, невъзможността българите да си плащат тока, водата , храната”. Обедняването е трайно, 43 на сто от гражданите живеят в тежки материални лишения,каза Станишев.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай