Станишев проговори за изборите, каза какво ще стане с Ваня Григорова

Ваня Григорова е много непосредствен човек и хората го усещат, смята бившият премиер

Станишев проговори за изборите, каза какво ще стане с Ваня Григорова | StandartNews.com

Източник: бТВ

Според бившия премиер и лидер на БСП, а сега евродепутат, Сергей Станишев на преминалия току-що първи тур на местните избори в България няма много изненади. Той обаче посочи точно къде нещата са се случили не така както се е очаквало.

„Най-голямата изненада е София. Ваня Григорова има всички шансове да спечели кметската надпревара в столицата. Тя се оказа точният човек, на точното място, в подходящото време“, категоричен бе Станишев в интервю за бТВ.

„Тя има ясен политически профил – за разлика от всички други кандидати, които се състезаваха, и ясна социална позиция. Тя говори от името на работещите хора в София, които се борят за оцеляване, за изхранването на семействата си, които чувстват своите проблеми тежко подценени“, заяви той.

„Ваня Григорова е много непосредствен човек и хората го усещат“, смята бившият премиер.

„Като се имат предвид сложните отношения и горещата любов в тъй наречената сглобка, не знам каква ще бъде мотивацията на избирателите на ГЕРБ, например, да подкрепят Васил Терзиев“, смята Станишев.

„Ръководството на БСП трябва да отчете, че цифрите са важни. БСП имаше около 60 кмета досега. От тях през 2019 г. бяха избрани кметове на четири областни града. Когато приключат балотажите, картината ще стане ясна. Но вече е ясна картината за общински съветници. За съжаление големият проблем на БСП е ситуацията в големите градове. В Пловдив сме шести, във Варна – осми“, посочи той.

„В цяла Северозападна България – визирам най-вече областните центрове, е погром. А там беше червена крепост. В Стара Загора сме пети. За съжаление картината изобщо не е розова и не можем да си заравяме главата в пясъка. В БСП трябват промени“, заяви Станишев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай