Четвъртък,

Станишев отвърна на удара: Пленумът е гумен печат

От: СТАНДАРТ -
Станишев отвърна на удара: Пленумът е гумен печат
A
A
A

Новата война в БСП започна. Час, след като Сергей Станишев бе изхвърлен от Националния съвет на БСП, лидерът на ПЕС пусна отсок срещу Корнелия нинова.  БСП е лидерска партия, която няма здрава ясна идейна основа, а Националният съвет се превръща в гумен печат, заяви Станишев след края на заседанието на 50-ия юбилеен конгрес на БСП. Той, както и цяло поколение знакови социалисти, не попаднаха в новия пленум. Среднощното драскане на имена на кандидати за висши социалист остави зад борза Георги Гергов, Георги Пирински, Красимир Янков, Валери Жаблянов и почти цялата вътрешна опозиция.

ВИЖ ОЩЕ: Нинова победи. Крум Зарков шампион, Станишев аут

Човешки ще ми бъде много по-комфортно, защото не виждам какво ще правя в този състав на НС, щях да бъда самотен глас, каза Станишев. И допълни, че Нинова вече няма да има извинение, че някой пречи на правилната политика.

ВИЖ ОЩЕ: Добрев: Ще правя мониторинг на политиката

Изборът и случилото се на конгреса е логичен резултат от процесите в БСП в последните 4 г., коментира още Станишев. И заяви: „БСП беше единствената партия, която беше идейна, в която вървяха спорове за политики. Започваме да приличаме на останалите партии, които почти всички са вождистки.”.

За Станишев след 50-ие конгрес БСП се отдалечава от европейската социалдемокрация и правя рязък завой към консервативната левица.

Тази нощ загуби политическата идейна опозиция, но запази позиции конюнктурната опозиция, каза още Станишев. И обясни, че всички хора с критично мислене вече са извън пленума.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички