Вторник,

Добрев: Ще правя мониторинг на политиката

От: СТАНДАРТ -
Добрев: Ще правя мониторинг на политиката
A
A
A

Основният конкурент на Корнелия Нинова за лидерския пост Кирил Добрев обяви, че остава редови член на Националния съвет на БСП и няма да влиза в Изпълнителното бюро.

ВИЖ ОЩЕ: Нинова победи. Крум Зарков шампион, Станишев аут

"Ще бъда един редови член на Националния съвет и ще правя мониторинг на цялата политика, която се провежда. Ако ръководството има нещо нужда от мене, аз ще изпълнявам", коментира Добрев.

ВИЖ ОЩЕ: Станишев отвърна на удара: Пленумът е гумен печат

"Имаме вече ново поколение млади политици, които са част от управлението на БСП. Най-ценното е тези хора да бъдат умни, мъдри, да не бъдат някакви машини за гласуване, а да са хора с характер. И съм убеден, че БСП с това ново поколение ще върви напред", каза той, коментирайки новия състав на пленума. По думите му членовете, които са влезли, са млади, нови, надъхани, ентусиазирани, които ще водят партията напред.

"Тези неща, които свързват днес новия Националния съвет, са много повече от тези, които ги разделят. Оптимист съм, че ръководството ще води партията в правилна посока", добави Добрев. Той коментира и факта, че много знакови лица като Сергей Станишев, Георги Пирински, Михаил Миков не влязоха в новия състав на червения пленум. "Ще липсват. Ние направихме промяна в парламентарната група. Усети се, че ни куца и опита, и мъдростта и знанието, но колегите се научиха в парламента. Сигурен съм, че новите колеги от Националния съвет ще се научат също", заключи той.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички