Сергей носи играчка за сина на Елена

Да печелим избори, а не да решаваме вътрешнопратийни въпроси, зове лидерът на ПЕС

Сергей носи играчка за сина на Елена | StandartNews.com

Рицар в червено – това е играчката, която лидерът на ПЕС Сергей Станишев донесе днес преди пленума на ръководството на БСП като подарък за сина на Елена Йончева, видяха репортери. Наскоро Елена и синът й наскоро били на гости на Станишев и това е причината за необичайния жест. „Той хареса един конник, който си прибра и стана една от любимите му играчки и съм му обещал втори", коментира президентът на ПЕС.

Убеден съм, че при мъдрост и добра воля ще се намери решение за листата, което да позволи на БСП да покаже, че отиваме да печелим избори, а не да решаваме вътрешнопартийни въпроси, каза Станишев по повод темата на пленума.

Станишев заяви, че водачеството на листата не може да бъде самоцел. „Прочетох заглавия в медиите „Пленум на истината на БСП - Станишев или Йончева ще водят евролистата?". Мисля, че това не е правилен въпрос. Правилният въпрос е друг. Ще може ли Националният съвет да излезе след Пленума обединен за водене на кампанията, която да спечели евроизборите“, изтъкна Сергей Станишев.

„Аз имам своето виждане, което ще споделя пред Националния съвет. Убеден съм, че при добра воля, мъдрост и мисъл за партията, за нашите членове, ще се намери решение, което да позволи БСП ясно да покаже, че отиваме да печелим тези избори, а не да решаваме вътрешнопартийни въпроси", заяви той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай