Станишев каза на сглобката как ще оцелее

Обясни защо е влязъл в "Бузлуджандци"

Станишев каза на сглобката как ще оцелее | StandartNews.com

За България е по-добре да има правителство в тази напрегната ситуация. Това заяви в интервю за бТВ евродепутатът от БСП/ПЕС Сергей Станишев. Той има различна позиция от „Позитано” 20. Позицията на БСП е за предсрочни избори.

По-добре да си бяха мълчали, коментира Станишев нападките между партиите във властта от последната седмица.

Струва ми се, че Мария Габриел има качествата, амбицията, уменията да управлява в коалиционен формат, така че да им даде възможност да излязат с чест от тази ситуация, коментира социалистът. Тя има и европейски авторитет, и струва ми се, е почтена, допълни Станишев. Той определи като "абсолютно непочтено" и преминало границите на нормалното казаното по неин адрес и заяви, че тя има личен интегритет.

Около 60 дни отне създаването на правителството на тройната коалиция, чийто премиер бе той - общо с първия мандат, през втория до постигането на разбирателство по третия (на ДПС), с който първата подобна формула у нас бе конструирана, припомни тогавашният водач на социалистите. При първия мандат - на БСП, Станишев бе избран за премиер, но структурата и съставът на кабинет, които той предложи, не минаха в пленарна зала.

След два месеца преговори бяха изработени правилата на Тройната коалиция. Според Станишев формулата формулата 8:5:3 за постовете във властта, която беше много критикувана, е по-чистата и почтената към избирателите.

Премиерът трябва да гледа на всички министри като на свои, не от "чуждата" партия, даде още рецепти бившият премиер. И посочи примерът с учителската стачка по негово време - най-лесно му било да обяви, че е на страната на учителите и да хвърли на вълците образователния министър на НДСВ (Даниел Вълчев), но заедно преодолели тази криза.

Всеки член на БСП е бузлуджанец, защото Бузлуджа е символ на лявото в България, празникът на едно голямо ляво семейство, коментира Станишев включването си вчера в учредяването на клуб "Бузлуджанец" в БСП. Попитан дали иска да се върне начело на БСП, Сергей Станишев заяви: „Бил съм и лидер на БСП, и на ПЕС, и премиер, нямам никакви амбиции”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Ето как
преди 1 месец

По-малко приказки, повече работа и действие!

Откажи