Ст. Анастасов за тормоза: Агресия! Петков е готов на всичко за властта

Агресия от вестниците на Прокопиев, агресия от трибуната на Народното събрание, коментира депутатът тормоза върху него и семейството му

Ст. Анастасов за тормоза: Агресия! Петков е готов на всичко за властта | StandartNews.com

Агресия! Агресия от вестниците на Прокопиев, агресия от трибуната на Народното събрание и най-вече говоренето на Кирил Петков, че чрез сила власт се взема и власт се задържа. Със сила, с натиск и с рекет – над близки, над семейства, над всички. Така зам.-председателят на ДПС Станислав Анастасов коментира пред „Стандарт” бруталния тормоз, на който той и семейството му бяха подложени.

ВИЖ ОЩЕ: Прекрачиха границата. Тормоз над депутат от ДПС

Домът на народния представител осъмна с надписи „Подлога на ДПС” и „Тук живее национален предател”. Тези хора са готови на всичко. Виждам, че са готови да противопоставят български граждани срещу български граждани само и само да запазят властта, която в момента е тотално нелегитимна от демократична гледна точка, коментира още Анастасов.

Ето какво разказа Станислав Анастасов:

- Г-н Анастасов, как открихте обидните надписи?

- Съпругата ми слезе сутринта, за да изпрати детето ни на лагер. Вземат го с автобус пред входа ни. И намери тези надписи закачени вътре във входа. Снощи към 22 ч. изхвърлях боклука и такова нещо нямаше, което означава, че някой през нощта го е закачил. Входът, между другото има лесен достъп, вратата лесно се отваря.

- Детето Ви видя ли надписите?

- Не знам, надявам се, че не. Не съм говорил с него. Предполагам, че жена ми, след като ги е видяла, го е разсеяла. Детето ни е на 7 години и може да чете.

- Как ще коментирате този тормоз?

- Агресия? Агресия, агресия, агресия. Агресия от вестниците на Прокопиев, агресия от трибуната на Народното събрание и най-вече говоренето на Кирил Петков, че чрез сила власт се взема и власт се задържа. Със сила, с натиск и с рекет – над близки, над семейства, над всички.

- Вчера се появиха призиви във фейсбук за щурм на парламента в сряда, когато ще се гласува вотът на недоверие срещу кабинета и за психически тормоз и пречупване на депутати, за да подкрепят кабинета. Виждате ли връзка?

- Виждам опитите за натиск. Нещо повече – виждам методите на съветска Русия от 60-те години в България, които някои хора явно са научили през семействата си като начин действия, като разбиране за власт, демокрация и държава. Това виждам аз – всичко, което Георги Марков е описал в своите „Задочни репортажи”. Който се съмнява, нека прочете книгата му и ще види нещата едно към едно.

- Очаквате ли ескалация на напрежението по време на гласуването на вота на недоверие?

- Тези хора са готови на всичко. Виждам, че са готови да противопоставят български граждани срещу български граждани само и само да запазят властта, която в момента е тотално нелегитимна от демократична гледна точка.

- Подадохте ли сигнал в полицията?

- Не съм, въпреки че ако някой иска, може да разследва случая. Не искам, аз разлика от Кирил Петков, да въвличам семейството си в политическата дейност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай