Срещата Петков - Ковачевски започна. Какво си казаха

В началото двамата премиери се прегърнаха

Срещата Петков - Ковачевски започна. Какво си казаха | StandartNews.com

В Скопие се провеждат първите разговори на българския премиер Кирил Петков с колегата му Димитър Ковачевски. Тази сутрин българската делегация беше посрещната с почести пред сградата на правителството в столицата на Република Северна Македония.

Посещението на Петков в Скопие започна с много запомнящ се момент. Още със слизането си от автомобила пред сградата на правителството в столицата на РСМ той прегърна сърдечно колегата си Ковачевски, както биха се прегърнали стари приятели.

Повече от два часа продължава започналата в 10 часа среща на четири очи между двамата лидери. Предстоят и пленарни разговори в разширен състав на двете делегации.

За 12,45 часа са обявени първите изявления на премиерите, очаква се пресконференцията да се забави заради продължилата по-дълго от планираното среща на четири очи между двамата.

Кирил Петков ще се срещне и с президента Стево Пендаровски, с председателя на парламента Талат Джафери, както и с лидера на най-голямата албанска партия Демократичния съюз за интеграция – Али Ахмети и Християн Мицкоски – лидер на опозицията, както и с представители на българската общност.

Интересен детайл е, че са предвидени и официален обяд за българската делегация, а също и вечеря в чест на българския премиер, предаде БНР..

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай