Среща на Мария Габриел с ИТН. Горещата точка!

Какво е най-важното от този разговор

Среща на Мария Габриел с ИТН. Горещата точка! | StandartNews.com

Проведе се и срещата на номинираната за премиер от ГЕРБ Мария Габриел и Бойко Борисов с последната партия от поканените на лидерска среща - "Има такъв народ".

Това става часове преди връчването на мандата от президента Румен Радев.

"Да има публична подкрепа, стабилност. Да има експерти в правителството. Ние благодарим за вашата позиция по тези въпроси и очакваме тези консултации да продължат", каза кандидатът а премиер Мария Габриел.

"Ние сме най-малката партия. Не ни разглеждайте като безусловна подкрепа още. Ние няма да подкрепяме безогледно харчене от страна на държавата. Много е важен въпросът за бюджета", каза Тошко Йорданов.

"За нас е важно да има правителство с по-широка подкрепа, съответните министри да бъдат експерти в съответната област, но е много важно и каква програма ще изпълнява това правителство", каза Йорданов в началото на разговора.

"Нека останалите, подкрепящи правителството, наистина да предложат експерти", добави още депутатът от ИТН.

Габриел коментира, че дефицит от 3% е напълно постижим за 2024 г. И обеща, че понякога, особено по финансовата тема, ще й се налага да не бъде толкова дипломатична. Тя обаче подчерта, че е поела ангажимента пред БСП да няма орязване на социални разходи.

"Тези разговори са предпоставка за това - подкрепата да бъде публична, да бъде ясно очертана. Благодаря ви за отговорите, които днес дадохте, защото те много ясно очертават параметри и посока", каза на ИТН Габриел.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай