Вторник,

Споделеното пътуване е извън Наказателния кодекс

От: Рачо Рачев -
144
Споделеното пътуване е извън Наказателния кодекс
A
A
A

Няма да подлежи на санкции споделеното пътуване, увериха от ГЕРБ.

Преди дни управляващата партия внесе предложения за промени в Наказателния кодекс, според които всеки, който превозва пътници без съответните разрешителни, регистрация и лиценз, ще бъде наказван със затвор и отнемане на превозното средство.

Предложенията не засягат споделеното пътуване, категоричен беше депутатът от ГЕРБ и зам.-председател на парламентарната комисия по транспорт Станислав Иванов.

"Тук съм, за да разсея едно съмнение, породило се в обществото, че с внесения законопроект за изменение на Наказателния кодекс ще забраним споделеното пътуване. Какво е споделеното пътуване? Когато една дама или господин реши да покани приятел негов да си разделят горивото примерно от София до Варна. Това е споделено пътуване, но ние какво сме записали? Ние сме записали, че когато има облага, тогава вече не е споделено пътуване, защото не говорим само за плащане на горивото, а говорим за възмездно предоставяне на определена услуга и получаване на някаква облага за съответното пътуване", обясни народният представител.

От ГЕРБ предлагат затвор от три до пет години за нерегламентиран превоз на пътници. В случай на причинени значителни вреди на пътниците или получени неправомерно доходи, лишаването от свобода може да е от 5 до 10 години и глоба от 5000 до 10 000 лв.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички