Спецпрокуратурата: Магистрати не са нахлували в президентството

Искането за отстраняване на Гешев е политическо, каза Валентина Маджарова

Спецпрокуратурата: Магистрати не са нахлували в президентството | StandartNews.com

Магистрати от Специализираната прокуратура никога и по никакъв начин не са нахлували в президентството. Извършено е разследване сред надлежно разрешение от български съд. Магистрати бяха въведени там от административния секретар Димитър Стоянов. Това заяви на пресконференция административният ръководител на Специализирана прокуратура Валентина Маджарова. Изказването й е по повод акцията в президентството през миналото лято, обявена по-късно от съда за незаконна.

ВИЖ ОЩЕ: 274 дела за корупция по върховете на властта

Тя заяви, че няма да прави политически коментари. „За мен това искане е политическо", каза Маджарова относно внесеното от правосъдния министър Янаки Стоилов искане във ВСС за предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван Гешев.

ВИЖ ОЩЕ: Обръчът около Борисов се затяга. Разследване за Барселона гейт

През 2020 г. Спецпрокуратурата е наблюдавала 274 дела за корупционни престъпления по високите етажи. Това е почти двойно увеличение в сравнение с предишните две години. 54 лица са предадени на съд, 5 от тях са признати за виновни, съобщи говорителят на Специализираната прокуратура прокурор Христо Кръстев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай