Спецов опроверга слухове за затворен любим ресторант на Борисов

Няма политическа атака в запечатването на столичния ресторант от данъчните

Спецов опроверга слухове за затворен любим ресторант на Борисов | StandartNews.com

Няма политическа атака в запечатването на известен столичен ресторант от данъчните, заяви пред бТВ директорът на Националната агенция за приходите (НАП) Румен Спецов.

„Политическа атака би било ако има някакви нарочни действия, ако заведението или който и да е друг обект няма никакви нарушения и се предприемат някакви действия. В случая имаме конкретно нарушение, установено по конкретен способ. Там е отишъл екип, направена е покупка, случайна консумация, издадена е касова бележка, проверен е касовият бон и той не е отчетен в НАП. Тук къде има влияние политическо“, попита Спецов.

По думите му проверката е част от лятната кампания на НАП и много подобни инспекции предстоят, затова е препоръчително търговците да проверят изправността на апаратите си и дали са свързани коректно с данъчните.

По документи запечатаното заведение в "Дианабад" няма нищо общо с близък но Борисов бизнесмен, въпреки че така се говори в общественото пространство, съобщи шефът на приходната агенция.

Преди дни НАП затвори за 14 дни голям столичен ресторант, намиращ се в столичния квартал "Дианабад", заради нарушение на изискванията за регистриране и отчитане на продажбите. По-късно в медии бе съобщено, че става въпрос за известното заведение "101", което се намира на територията на плувния комплекс "Дианабад".

Известните със острите си атаки срещу Бойко Борисов издания "Капитал", "Дневник" и "Сега" веднага писаха, че това било любимото място за игра на карти на лидера на ГЕРБ. Бившият премиер обаче от години не бил посещавал ресторанти и изобщо заведения, коментираха по този повод народни представители от ГЕРБ.

Не е съвсем ясно откъде идва информацията, че заведението е любимо на лидера на ГЕРБ, нито засичан ли е там в последното десетилетие. Според твърдения в медиите Борисов посещавал ресторанта преди да създаде партията си, а самият Ресторант "101" затваря врати през 2011 г. После на мястото се появяват други заведения с различни имена, а в момента ресторантът отново се казва "101".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай