Сряда,

Специален ред за движение по пътищата за предстоящите празници

От: Администратор -
A
A
A

През празничните дни по магистралите ще се осигурява максимална пропускливост, в зависимост от обема и потока на трафика. Това заяви пред журналисти министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова. И припомни, че и по двете магистрали вече текат ремонти, което ще затрудни движението.

"Както знаете, започнаха ремонтите и по двете магистрали. Те не са на всички участъци, тъй като ги правим поетапно - едни започнаха от 20 април, други от 27 април, а следващите ремонти са отложени за след 6 май, за да можем пак да не блокираме изцяло движението по празниците", каза тя.

След 6-10 май активно ще се работи по всички участъци. Въпреки това, затворена е и Елешница на АМ "Хемус", ще бъдат затворени 61км, 67 км, както и от 5 до 10 км от АМ "Тракия", обясни Павлова.

От утре се въвежда специален ред за движение с органите на МВР, тъй като имаме двупосочно движение в едното платно на магистралата и това ще предизвика забавяне в движението, така че апелирам към пътуващите да имат търпение и да предвидят малко повече време за пътуване по тези участъци. Особено тези, които ще пътуват по АМ "Тракия" в целия участък, който се ремонтира от 5 до 90 км и тези, които ще пътуват по АМ "Хемус" при Елешница, тъй като там ще бъде затворено едното платно, движението ще се осъществява двупосочно в едното платно, а това изисква ограничение на скоростта до 60 км/ч, обясни министърът.

Очаквам от КАТ и МВР да се предложи в ненатоварената посока през празничните дни да има двупосочност в едната от лентите, а в другата движението да е еднопосочно. В момента специалистите преценяват дали това няма да е предизвика опасност от ПТП, каза още Павлова.

Регионалният министър прикани шофьорите да бъдат внимателни на пътя и да проявят толерантност заради ремонтите.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички