Соцдепутати с подаръци за 100 бона на сирийци

Соцдепутати с подаръци за 100 бона на сирийци | StandartNews.com

София. Дарения за над 100 000 лв. са събрали депутатите от БСП за децата в бежанските лагери и за хора в неравностойно положение. Това е част от националната дарителска кампания на БСП, организирана със средства от партийните структури на партията и парламентарната група на Коалиция за България, поясни депутатът Жельо Бойчев.

Социалистите са ползвали информация от Агенцията за бежанци и бройката на зарадваните хлапета е около 1700-1800. Вчера столичните депутати начело с лидера на БСП-София Калоян Паргов са раздали подаръци и лакомства на 800 деца, настанени в бежанските центрове в "Овча купел", "Враждебна" и "Военна рампа".

Депутатите Георги Свиленски, Страхил Ангелов, Валя Богданова, Ваня Добрева и активисти на Софийска градска организация и младежката структури влезли в ролята на Дядо Коледа. А в замяна получили празничен концерт с арабски песни от щастливите хлапета. Социалистите в страната са провели подобна акция и в Хасковска област, Харманли, Пъстрогор, Елхово и Ковачевци. Бойчев припомни, че националната дарителска кампания на БСП е започнала с предколедни акции в домове за изоставени български деца и приюта на отец Иван.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай