Соколова: Нашите обещания могат да се видят и пипнат

Соколова: Нашите обещания могат да се видят и пипнат | StandartNews.com

Ирена Соколова е втора в листата на ГЕРБ в 14 МИР-Перник. По професия е психолог и психотерапевт.

- Кандидат сте за депутат трети мандат. Кое от досегашната ви парламентарна практика не бихте променили?

- И в двата мандата имах непрекъсната връзка с хората от моя регион. Представлявах и защитавах техните интереси на национално ниво. Редовно исках отговори от изпълнителната власт във връзка с проблемите на перничани и очаквах от министрите да са по-активни в разрешаването им. За съжаление по време на управлението на правителството на Орешарски диалогът бе опорочен, направо немислим. Ако бъда избрана за депутат в 43-ото Народно събрание ще продължа със своите ежеседмични приемни, ще продължа да искам навременни, отговорни и честни политически решения за моя регион и хората от цялата област.

- Срещате се с много хора, какво ви питат най-често и какви заръки ви дават?

- Очакват от мен и партия ГЕРБ да не допуснем намеса в управлението на партиите, които девалвираха държавността. Очакват ГЕРБ да управлява самостоятелно, да носи политическа отговорност за всяко решение и отново да върне България на пътя на развитието и стабилността. За перничани е немислимо ДПС да продължи да завзема територии в региона и да продължава практиката с купуване на гласове, която опорочава изборите. Очакват от мен да продължа своята работа в сферата на образованието, младежта, културата и социалната политика.

- Хората искат бързи промени към по-добро, може ли ГЕРБ да ги гарантира и как?

- ГЕРБ дава своята политическа програма на всички и оставя възможност тя да бъде дописвана с предложения от представители в различни сфери. Голямото умение, което притежават политиците от ГЕРБ, е с честност и заедно с хората да вземат дори и непопулярни решения, но да удържат стабилността и да гарантират развитието.

- Стреми ли се ГЕРБ към самостоятелно управление на всяка цена?

- ГЕРБ не иска коалиционно управление, за да не удовлетворява чужди амбиции и да не плаща чужди грешки.

- Като народен представител и като човек подкрепяте каузите на хора с различни нужди - децата с аутизъм, център за деца с онкологични заболявания, доброволчеството. Кои са ви най-важни и имат ли решение със законодателни инициативи?

- Всичките изброени и още много са важни за мен и подкрепяйки ги, считам, че изпълнявам човешкия си дълг. Всяка от инициативите ми е обвързана с последващо нормативно решение и от моя лична кауза прераства в национална политика.

- Какво отличава ГЕРБ от другите партии в тази кампания?

- Кампанията на ГЕРБ винаги е била обърната към хората. Срещаме се с всеки лично, даваме и очакваме доверие. Отчитаме значимостта на всеки човек и не игнорираме проблемите. ГЕРБ не дава нито напразни надежди, нито евтини обещания. Всяко наше предложение към хората е планирано и обвързано с конкретни срокове и средства. Доказахме, че след всяка наша заявка идва реалното изпълнение и нашите обещания могат да се видят и пипнат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай