Вторник,

Софиянски: Имам чувството, че вкарах България в ЕС

От: Редактори, кадър Канал3 -
A
A
A

„Имам чувството, че съм от тези хора, които вкараха България в Европейския съюз. Аз не смятам ГЕРБ за дясна партия. По произход, манталитет и действия, те са леви. Оттук-нататък крачката за втори път на СДС към лявото отблъсква хората от интелигенцията. Естествената среда, в която изградихме СДС не приема това решение“, заяви пред Канал3 бившият премиер Стефан Софиянски.

Европа се управлява от партии и това е ясно. Европа никога не е била в такава криза и не е била толкова зле. Англия напуска, Полша и Унгария са в сериозна ситуация. Това безкрайно несправедливо Шенгенско споразумение виси. Това са нещата, с които очертавам кризата. Оттам в наш план, ние в момента не присъстваме реално в Европа. Ние сме най-бедната държава, планът "Макрон” ни засяга пряко и сега ще получаваме газ от Турция. Цялата тази криза се диктува от партиите. Политическият елит в Европа за мен трябва да се оттегли възможно най-бързо, каза още той.

Аз бих подкрепил принципи и управление, а не партия и подкрепата на СДС към принципите на ГЕРБ е обидно.  Грешката на СДС беше първо, че стана партия. Ние бяхме силни като различни партии, но с една цел. Всеки имаше своите различни професионални разбирания. Имаше колорит. Когато ни направиха на партия от там нататък нещата тръгнаха надолу, заяви Софиянски.

Сега десницата са всичко тези хора, които не гласуват. Тук вече е най-важният момент. Ние не трябва да ги увеличаваме. Трябва да се мобилизират тези хора около идеи. Трябва да се формулират идеите не само за България, а и защо ние трябва да сме в Европейски съюз. Трябват ни политици, които да имат авторитет в ЕС, каза още бившият министър-председател.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички