Социалисти: „Позитано” 20 ни тероризира заради Първанов

Социалисти: „Позитано” 20 ни тероризира заради Първанов | StandartNews.com

Монтана. „Позитано” 20 ни тероризира. От месец живеем под огромно напрежение, заяви на извънредна пресконференция лидерът на социалистите в Монтана д-р Емил Константинов.

Изпълнителното бюро на НС на БСП води война с местните структури и предприема наказателни акции срещу тези, които гласуват за Георги Първанов. Това, а не бившият президент, може да доведе партията до разцепление.

Терорът започнал след като 90 % от основните организации на БСП подкрепили за лидер на партията Георги Първанов. Изпълнителното бюро решило, че събранията са нелегитимни и наредило да бъдат проведени отново.

За всяко обаче бил пращан проверяващ от централата на „Позитано”. Той искал от членовете, дошли на събранието, членска книжка с актуална снимка. Ако членът не си я носил, обявявали събранието за неуставно. Но и вторите, а на места и третите събрания, отново изразявали подкрепа за Първанов.

За 4 години в БСП от общината влязоха близо 500 души, обясни Емил Константинов. Повечето са млади хора и роми. Сега ни отричат тези членове и искат да пратим по-малко делегати на конгреса. Ще се оплачем от Станишев на контролната комисия и на ПЕС, подчерта д-р Константинов.

В интригите срещу общинската организация активно участвал и Янаки Стоилов. За три години, откакто е спуснат за депутат, не е направил нищо за партията, каза д-р Константинов. Рядко идва в града, а когато дойде, нас не ни търси.

Същото отношение имало „Позитано” и към други общински организации в страната, стана ясно от изказванията на пресконференцията.

И те като монтанската, били подкрепили за председател на партията не сегашния лидер, а бившия президент.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Николов
Коментирай