Сложиха край на депутатите номади

Сложиха край на депутатите номади | StandartNews.com

София. Краят на депутатското номадство вече се вижда. Народните представители, които напуснат парламентарните си групи, няма да имат право да се присъединяват към други, нито да образуват нови. Този текст приеха единодушно депутатите от временната комисия за изработване на правилник на 43-ото народно събрание.

Няколко текста за ограничаване на депутатското номадство гласуваха народните представители в комисията под председателството на Десислава Атанасова от ГЕРБ. Те приеха единодушно предложенията в тази посока, въпреки че повечето бяха на Мая Манолова и колегите й от БСП. Вече няма да има независими депутати, а "нечленуващи в парламентарна група". Тези, които напуснат групата си, няма да могат да образуват нова, а съществуващите парламентарни групи не могат да се сливат или разделят.

Вчера парламентът изчерпи дневния ред от програмата си за тази седмица. Зам.-председателят Алиосман Имамов обяви край на пленарния ден и насрочи следващо заседание в петък от 9.00 часа, когато ще се проведе парламентарен контрол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай