Сливен поиска оставка на депутата си Петров

Човекът на НФСБ заяви, че децата с увреждания трябва да бъдат затваряни в домове

Сливен поиска оставка на депутата си Петров | StandartNews.com

Оставката на депутата от Националния фронт за спасение на България Петър Петров поиска протестът в Сливен. Причината е скандалното му изказване по повод децата в неравностойно положение, съобщи БНР.

Припомняме как пред Дарик радио Петров заяви, че децата с увреждания трябва да бъдат дадени в домове, където родителите им да ги посещават веднъж седмично. Коментарът си народният избраник направи след фейсбук пост, в който твърди, че лозунгът на протестиращите майки трябва да бъде „Системата ни убива всеки месец с по 1200 лева“. По-късно той обясни, че имал предвид специализирани центрове.

За шеста поредна вечер в събота в Сливен се проведе протест срещу високите цени на горивата и ниския стандарт на живот. Протестиращите преминаха в автошествие по основните булеварди на града. Изказването на депутата от НФСБ Петър Петров бе квалифицирано от протестиращите като срамно петно върху града, защото той е избран от Сливен. Хората поискаха Петров да напусне парламента и да понесе отговорността си за изречените думи.

"Според мен това е едно много пошло изказване. Не може така да се изкажеш за едни деца, които живеят в неравностойно положение в България. Как няма да му поискам оставка? Аз като една българска майка дори смятам, че депутатите не трябва да имат имунитет, за да може всеки един засегнат гражданин да си търси правата", заяви протестираща жена.

"За съжаление неговото изказване показва цялостната картина на управлението, и което за съжаление е много грозно. Единствения вариант е оставка", допълни друг недоволен.

Очаква се в социалните мрежи да бъде пусната онлайн петиция, в която ще се настоява за отзоваването на Петров от Народното събрание.

В Сливен протестни демонстрации има и днес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай