След скандала "Рашков": Премиерът пое службите

Янев ще наблюдава финансите и външната политика, икономиката – при Гълъб Донев

След скандала "Рашков": Премиерът пое службите | StandartNews.com
  • Янев ще наблюдава финансите и външната политика, икономиката – при Гълъб Донев  

Министър-председателят Стефан Янев пое на ръчно управление наблюдението на службите ден след като избухна скандала с отнетия достъп докласифицирана информация на вицепремиера и министър на вътрешните работи БойкоРашков. Това стана ясно от прощалното слово на вече бившия шеф на ДАНС ДимитърГеоргиев. На негово място бе назначен дългогодишният началник на ДАНС-Враца ПламенТончев, като указът вече е парафиран от държавния глава.

ВИЖ ОЩЕ: Пълна мистерия с допуска на Рашков

Янев лично ще наблюдава дейността на държавните агенции "Разузнаване", "Национална сигурност" и "Технически операции", както и министъра на финансите, а също и министъра на външните работи, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

ВИЖ ОЩЕ: ДКСИ потвърди! Рашков няма достъп до информация

Бойко Рашков за обвиненията: Коментар на тези престъпници няма да правя –  Свободно словоБойко Рашков ще координира работата на министрите на енергетиката, на отбраната, на правосъдието, на регионалното развитие иблагоустройството, на околната среда и водите и на транспорта, информационнитетехнологии и съобщенията.

ВИЖ ОЩЕ: Скандалът расте. Радев се произнесе за Рашков

Вицепремиерът ще осъществява взаимодействието направителството с Държавната агенция "Електронно управление",Държавната агенция за българите в чужбина, Държавната агенция "Архиви", Държавната агенция "Държавен резерв и военновременнизапаси", Държавната комисия по сигурността на информацията, Държавната агенция за бежанците и Държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата".

ВИЖ ОЩЕ: Скандалът с Рашков стигна до Брюксел

Кой е Гълъб Донев – служебен министър на труда и социалната политика -  България - DarikNews.bgЗаместник министър-председателят по икономическите и социалните политики и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев ще координира работата на министрите на културата, на здравеопазването, на икономиката, на туризма, на младежта и спорта, на земеделието, храните игорите, на образованието и науката. В ресора на вицепремиера са Националнатаагенция за оценяване и акредитация, Националната агенция за професионалнообразование и обучение, Националния компенсационен жилищен фонд, Държавнатаагенция за закрила на детето, Държавната агенция за метрологичен и техническинадзор, Държавната комисия по стоковите борси и тържищата, Агенцията за публичните предприятия и контрол, Агенцията за ядрено регулиране и Патентното ведомство.

Атанас Пеканов: Планът за възстановяване още е чернова:: Investor.bgВ ресора на вицепремиера по управление наевропейските средства Атанас Петканов са Националният статистически институт иДържавната агенция за научни изследвания и иновации.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай