Симеонов: Нямам нищо лично с Николова, тя е професионалист

Надявам се продължим да работим със Сидеров, заяви лидерът на НФСБ

Симеонов: Нямам нищо лично с Николова, тя е професионалист | StandartNews.com

"Не е необходимо Волен Сидеров да се подписва на номинацията на Марияна Николова. Това е заложено в политическото ни споразумение и няма драма". Това коментира в първия си ден отново като депутат вече бившият вицепремиер  Валери Симеонов.

Той влетя в пленарната зала да се регистрира, макар и с пет-шест минути закъснение, докато вървеше проверка за кворума по искане на БСП.  В шпалира от медии в кулоарите бившият вицепремиер каза само, че се чувства добре. По-късно той коментира конфликта между него и Волен Сидеров, който заедно с депутатите от "Атака" бойкотира гласуването в парламента на новия вицепремиер Марияна Николова.  „Волен Сидеров не гласува, значи не одобрява тази номинация“, заяви той. Попитан дали „Обединени патриоти“ ще са заедно на евроизборите, Валери Симеонов посочи, че това е работа на трите партии.

На въпрос дали смята да отстрани Волен Сидеров като председател на ПГ на „Обединени патриоти“, Симеонов посочи, че достатъчно е работил със Сидеров. „Надявам се да работим и за напред“, допълни той.

Попитан дали двамата със Сидеров са разговаряли, той уточни, че разговорите им са били онзи ден в Министерски съвет и са продължили 6 часа. Лидерът на НФСБ обясни и защо е настоявал Марияна Николова да го наследит като вицепремиер.

"Марияна Николова е изключително добре подготвен администратор и професионалист. Това е човекът, който беше в основата на реализацията на всички, бих ги нарекъл действия или успехи. Тя е юристка и подготвяше всяко решение, било то на Министерския съвет, било то като законопрект, било като наредби. Нямате идея в колко възлови и тежки проблеми за държавата е участвала чрез кабинета на вицепремиера. Включително и за чистотата на въздуха и приемането на наредбите за твърдите горива. Всички тежки проблеми, свързани с екологията, които за съжаление все още не са решени. Всички тези въпроси са минавали през Марияна Николова. Няма нищо по-естествено от това, за да продължи работата на този кабинет не като някаква политическа институция, каквато внушават хората, а като реално действащ механизъм, то беше тя да продължи работата. Има неща, които все още не са завършени, а тя е професионалист. В случая според мен е много добре, че тя не е политик, защото трудно ще я провокирате с политически въпроси. Тя е човек, който е в страни от политиката. Мисля, че това е добре за държавата. Няма писано правило, че тя трябва да е политик. А да сложим само някой политик, който ще се върти на стола .", заяви Симеонов. Той обясни и защо не е бил в залата, докато вървяха дебатите за оставката му

"Аз не съм човек, който се крие. Просто си гледах дебатите по телевизията и по едно време ми писна, и си тръгнах", отсече Симеонов. Той се възмути и от намеците, че е имал връзка с Николова. "Лични отношения нямам с тази жена и никога не съм имал. Не съм имал и помисъл. Знаете, че в отношенията между двата пола трябва да има някаква химия, а такава няма", категоричен бе той.

"Сигурността на кабинета не е била под изпитание. За спокойствие не мога да говоря. Там работата винаги е била свързана и с противопоставяне на отделни виждания, отделни схващания, но в крайна сметка пак нещата се решават на заседание на Министерския съвет", коментира още Симеонов.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай