След новия зов за помощ! ДПС прати 5 000 походни легла в Турция

700 000 лв. събра Движението в помощ на бедстващите хора

След новия зов за помощ! ДПС прати 5 000 походни легла в Турция | StandartNews.com

5000 походни легла изпрати ДПС за бедстващите хора в Турция. Това съобщи лидерът на Движението Мустафа Карадайъ. Днес той проведее работна среща с посланика на Р Турция Н. Пр. Айлин Секизкьок и екипа на посолството за координация на дейностите в подкрепа на пострадалите от опустошителното земетресение. Леглата бяха натоварени на 4 тира и отпътуваха за южната ни съседка, съобщи пресцентърът на ДПС.

ВИЖ ОЩЕ: Кампания на доброто! Турският посланик благодари на българите

От два дни Турция отправи нов зов за помощ към света. Стотици хиляди семейства са без покрив над главата след опустошителните земетресения. Ужасяващата трагедия се случи преди 7 дни. Нощем температурите в Турция падат до минус 19 градуса. Хората имат нужда от палатки, агрегати, газови и електрически печки, легла, спални чували и одеяла.

До момента ДПС изпрати над 21 000 одеяла, съобщи по-рано днес зам.-председателят на партията Ахмед Ахмедов, който координира мащабната дарителска акция на Движението.

Дарителска кампания Одрин3

До вчера ДПС транспортира още над 35 тира с помощи, над 140 тона храни - консерви и варива, над 102 тона дрехи, химически препарати, санитарни и хигиенни материали, памперси и детски храни и дрехи.

Още веднъж изказваме нашите съболезнования към близките на десетките хиляди загинали в опустошителните земетресения. В непрекъсната координация сме с посланика на Република Турция у нас – Нейно Превъзходителство г-жа Айлин Секизкьок, каза Карадайъ.

Дарителска кампания Одрин5

Вчера той лично участва в товаренето на тирове с помощи в основния логистичен център на ДПС – Хасково, и в транспортирането на даренията до Одрин (Едирне). В кризисния щаб в Одрин (Едирне) Мустафа Карадайъ се срещна с и.д. областния управител на Одрин (Едирне) Съдкъ Зихин, зам.-областния управител Зафер Карамехмедоглу, отговорника на областния кризисен щаб Селим Ак и областния председател на АК парти Белгин Иба.

Дарителска кампания Одрин4

В Одрин беше председателят на ДПС г-н Карадайъ, който координира хуманитарната помощ, дарена от сърце от наши сънародници и български приятели от цяла България, написа във Фейсбук страницата на турското посолство г-жа Секизкьок. Тя съобщи, че Карадайъ на място е координирал от какво още имат нужда бедстващите в Турция хора.

700 000 лв. събра вече ДПС за пострадалите в опустошителните земетресения по специалната дарителска сметка, която партията откри.

Бяхме ранени много, много тежко. Но ще излекуваме раните си. Ние не се предаваме, написа още Н.Пр. Айлин Секизкьок. Заедно с нашите генерални консули в Пловдив и Бургас гарантираме, че помощта, която се изпраща за Турция и отговаря на нашите първостепенни нужди ще достигне до нашата земетръсна зона по възможно най-бързия начин, подчерта тя.

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА В ПОМОЩ НА ТУРСКИЯ НАРОД

Титуляр: ДПС

Търговска банка Д АД

IBAN BG96DEMI92405000309448

BIC DEMIBGSF

Днес от община Гърмен към пострадалите райони  на Република Турция потеглиха два тира натоварени с одеяла,топли  дрехи, обувки и тонове консервирани и пакетирани хранителни продукти. Три товарни микробуса са в готовност да потеглят към пострадалите от Сирия, съобщи кметът на Гърмен Феим Иса, цитиран от пресцентъра на ДПС. Иса благодари на всички жители на общината, които за пореден път разкриха големите си сърца и проявиха  огромна  съпричастност.

Дарителска кампания Гърмен

Благодарности и към транспортните фирми които безвъзмездно превозиха дарението. Поздравления за кметовете по населените места, младите хора от общината и структурите на Движението  за  права  и  свободи за проявения ентусиазъм и създадената организация, каза Иса.

Дарителска кампания Гърмен1

Първият камион, натоварен с дарения за пострадалите от земетресенията в Югоизточна Турция, тръгна и от Ловеч. Стотици килограми храни, облекла, вещи от първа необходимост, памперси, обувки  ще бъдат разтоварени в специалния пункт в Хасково. Камионът е натоварен с дарения, събрани от  7 общини от областта.

Дарителска кампания Ловеч

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай