След 5 часа преговори! Среща на върха решава кабинета

Ключът е конституционно мнозинство за съдебна реформа

След 5 часа преговори! Среща на върха решава кабинета | StandartNews.com

Лидерска среща ще реши правителството. Това съобщи Десислава Атанасова след продължилите днес пет часа преговори между работните групи на „Промяната”-ДБ и ГЕРБ.

ВИЖ ОЩЕ: Ето ги законопроектите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ /Списък/ 

Въпросът за кабинет ще е тема на лидерски срещи между ГЕРБ и ПП-ДБ в следващите дни, разясни Десислава Атанасова.

ВИЖ ОЩЕ: ГЕРБ и ПП-ДБ се разбраха! Ето го новият председател на НС

Това ще е първата среща на Кирил Петков и Асен Василев с Бойко Борисов. Миналата седмица Борисов проведе лидерски срещи с председателите на парламентарните групи на ДПС, БСП и ИТН. Той отиде на крака при Мустафа Карадайъ, Корнелия Нинова и Тошко Йорданов.

ВИЖ ОЩЕ: Лена издаде тайна! Какво се случва с ПП и ГЕРБ /ОБНОВЕНА/

Голямата цел на лидерската среща ще е конституционно мнозинство за съдебна реформа. За него настоя миналата седмица първо ДПС. Движението има законопроект, внесен в НС още по-миналото Народно събрание. ГЕРБ веднага казаха ДА. ПП-ДБ първо обявиха, че промяна в конституцията не е на дневен ред, после се съгласиха.

ГЕРБ остават твърди в позицията си, че без кабинет няма да приемат бюджет.

Зад всеки бюджет стои политика. И този въпрос не е бюджетен, а политически, защото това е най-политическият документ. Да, ние сме убедени, че трябва да има редовно правителство, което да защити свой бюджет и да провежда чрез него политиките, за които намира съгласие в бъдещо управление, обясни Десислава Атанасова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай