ГЕРБ и ПП-ДБ се разбраха! Ето го новият председател на НС

Коалициите изработиха обща законодателна програма

ГЕРБ и ПП-ДБ се разбраха! Ето го новият председател на НС | StandartNews.com

Коалиция ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ имаме обща законодателна програма за дейността на Народното събрание. Това обяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. 

"Разбрахме се заедно, че председател на парламента ще бъде Росен Желязков", посочи тя. 

Според Атанасова, ако парламентът работи, тогава е възможно да има ротационно председателство както на председателя на парламента, така и на Комисията по правни въпроси, като от ГЕРБ-СДС изчакват номинацията на коалицията на ПП-ДБ кой да я оглави.

"Ротационно председателство може да има, единствено ако парламентът работи повече от три месеца", заяви тя, предаде "ДарикНюз".

"Опитваме се да направим, така че да има работещо НС, знаете, че това зависи от мандатоносителя все пак”, заяви Лена Бориславова от ПП в кулоарите на парламента преди срещата.

“Разговаряме за Шенген, Еврозоната, правосъдната реформа, КПКОНПИ, разговорите продължават, виждате, не става за един ден”, каза още Бориславова.

“Продължаваме със законодателната програма, днес се надяваме да я завършим. Ще трябва да обсъдим отново въпроса с председателя на НС - ние продължаваме да настояваме за ротационния принцип”. Това заяви акад. Николай Денков от "Продължаваме промяната", който оглавява работната група по преговорите за приоритети страна на ПП-ДБ.

Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС заяви, че “разговорите между двете групи - на ГЕРБ-СДС и на ПП-ДБ в частта "правни екипи" продължават. Трябва ни още малко време, за да уточним важни детайли - ако днес стигнем до съгласие, то медиите и обществото ще бъдат осведомени, уточни тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай