Слави Бинев може да сдаде поста в комисията по култура и медии

Слави Бинев може да сдаде поста в комисията по култура и медии | StandartNews.com

София. Слави Бинев обмисля дали да не се оттегли от поста председател на комисията по култура и медии в парламента. Това стана ясно след негова среща с представители на творчески гилдии, домакинствана от председателя на Народното събрание Цецка Цачева. Информацията бе съобщена след срещата от проф. Петя Бъговска, председател на съюза на музикалните и танцови дейци.

Според представителите на изкуството, които се срещнаха с Цачева, Бинев не е основният проблем. Те внесоха в Народното събрание декларация, в която настояват за минимум 1% от БВП да отиват за култура, 2% от отчисленията от хазарта – за фонд „Култура".

По време на срещата с Цецка Цачева Бинев е присъствал като слушател, стана ясно от думите на участниците, цитирани от dnes.bg. „Но за нас е важно в момента национална стратегия за култура, бюджет за култура, закон за музика, закон за изобразително изкуството", каза Петя Бъговска.

Стандарт Нюз напомня, че Слави Бинев миналата седмица бе избран в Народното събрание за председател на парламентарната комисия за култура и медии. Това предизвика протести на артисти от всички сфери на изкуството и културата, които му поискаха оставката заради миналото му, бизнеса му с попфолк заведения и спортното му образование. Бившият евродепутат обаче не даваше никакви заявки да се съобрази с исканията на културните дейци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай