Слави: Всеки ще носи политическата си отговорност /ВИДЕО/

Лидерът на ИТН отговри на актуални въпроси във Фейсбук

Слави: Всеки ще носи политическата си отговорност /ВИДЕО/ | StandartNews.com

„В продължение на над 20 години всеки ден съм бил по телевизията и сега се наслаждавам на възможността да не присъствам толкова в публичното пространство. Мога да си върша работата и без да давам интервюта и да обикалям по студиата. Това ми е изключително неприятно. Слухове за мен е имало, откакто съм в публичното пространство. Повечето от тях са неприятни, не знам защо хората ги харесват”, това заяви лидерът на „Има такъв народ” Слави Трифонов във видео, качено в социалните мрежи, на което отговаря на актуални въпроси.

ВИЖ ОЩЕ: Слави проговори. Разкри истината за отношенията с Христо Иванов

Според него "ходенето по телевизиите" изкисква огромни усилия. Трифонов отново цитира Марк Твен и посочи, че "слуховете за него са силно преувеличени". Семейството на депутата и тв водещ всеки ден поддържат връзка с него и не обръщат внимание на слуховете, посочи още той.

ВИЖ ОЩЕ: Слави: Не обръщайте внимание на слухове!

"Изтеглянето на Николай Василев не е въпрос на слабост. Той е един изключително достоен човек с много качества. Когато решихме да подходим чисто практично към визията на един кабинет, решихме да се свържем с хора, които имат сериозен опит. Василев има сериозен опит, бил е два пъти министър. Запознах се с него и семейството му и установих, че той е много кадърен и много морален човек. Дълго време работихме на база това, че имаме еднакви виждания за това как трябва да изглеждат участниците в един български кабинет", сподели Трифонов.

Лидерът на ИТН е бил изненадан от публичната реакция на обявения от него кабинет.

„Някои хора, визирам Христо Иванов и „Демократична България”, започнаха да казват, че само защото тогава в правителството е участвало ДПС, Николай Василев също е ДПС. По същия начин можем да кажем, че Христо Иванов е ГЕРБ. На въпросът защо мисли така, той не можа да ми отговори. В крайна сметка се създаде една ситуация, по-скоро напрежение, от този ход, че ще правим правителство на малцинството.  Оттеглихме го, защото се създаде впечатление, че има връзка с нещо старо, нещо, което не е достатъчно почтено. Няма проблем, има и други хора, които имат необходимите качества да поемат този пост, както стана ясно”, обясни още Трифонов.

Според него от „Демократична България” искат постове, въпреки, че твърдят обратното. Той е на мнение, че на партията се отделя повече от необходимото внимание.

„Те си имат своето присъствие, за тях са гласували определен брой хора.  От своето присъствие и силата им в парламента имат и възможността да взимат определени решения. Те сега или ще подкрепят това правителство, или няма и ще носят своите последствия. Мисля, че Христо Иванов си слага по-голяма роля, отколкото има всъщност. Той има точно толкова, колкото му е определил суверена – да бъде четвърта политическа сила. Не му е отредил да бъде първа и да решава кой какъв ще бъде. Ако иска да подкрепя, ако не иска, да не. След това ще се случи, каквото ще се случи", каза лидерът на ИТН и предупреди, че всеки един ще носи политическата си отговорност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай