Слави в атака. Стартира голяма акция

Започва утре

Слави в атака. Стартира голяма акция | StandartNews.com

Слави Трифонов мина в атака. "Има такъв народ" стартира от утре процедурата по провеждане на национален референдум за свикване на Велико народно събрание и промяна на формата на държавно управление - от парламентарна на президентска република. Това стана ясно току-що след кратко пресъобщение от пресцентъра на ИТН.

Ето какво съобщиха от партията:

"На 23.01.2023г, понеделник, в 11 часа представители на инициативния комитет за организиране и координиране на подписка за произвеждане на национален референдум ще внесат уведомление до председателя на 48-ото Народно събрание на Република България, с което ще започне подписка за произвеждане на национален референдум по следния въпрос: Подкрепяте ли произвеждане на избори за Велико народно събрание, което да реши въпросите за промени във формата на държавно управление от парламентарна република в президентска република? Уведомлението ще бъде внесено в Администрацията на НС, вход "Дондуков"."

Миналата година Слави Трифонов анонсира, че обмисля да предложи промяна на държавния модел за управление. Впоследствие Ива Митева, уточни, че по-скоро става въпрос за полупрезидентска република, в която президентът ще посочи министър-председателя и кабинета, а Народното събрание ще се избира пряко и ще контролира изпълнителната власт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай