Слави със силно послание за Северна Македония

Трифонов написа какви са, според него, условията, за да подкрепи България членството на РСМ в ЕС

Слави със силно послание за Северна Македония | StandartNews.com

Лидерът на "Има такъв народ" (ИТН) Слави Трифонов използва социалната мрежа Фейсбук, за да изрази мнението си за преговорите със Северна Македония (РСМ) и членството ѝ в ЕС.

Трифонов написа какви са, според него, условията, за да подкрепи България членството на РСМ в ЕС - САЩ да отменят визите за български граждани и България да стане член на шенгенското пространство. 

"След като американците толкова много искат Северна Македония в Европейския съюз, нека гражданите на България, както гражданите на повечето държави в Европейския съюз, да нямат нужда от визи, за да отидат в Америка. Тоест ние сме пълноправен член на ЕС и българските граждани, тъй като са европейци, нямат нужда от визи, за да отидат в Америка.

И второ, отново, тъй като сме пълноправен член на Европейския съюз, България веднага трябва да стане член на шенгенското пространство. Аман от чакане, чакални и уж сме европейци, ама сме по-малко европейци от истинските европейци. Така че - без визи за Америка и членове на Шенген веднага", написа Трифонов.

А ето и целия му пост:

"Темата за Македония, извинете - темата за Северна Македония, е важна за всички българи. Защото е част от националната ни история и най-важното - защото над 200 хиляди български воини са умрели за свободата и обединението на тази земя. Тъй като и аз съм българин и е важно за мен, ще споделя моето мнение.

Ходил съм един път в Македония. В Скопие, срещу българското посолство, имаше голям надпис, написан със спрей. Надписът гласеше: “Бугари, мрете!” Стоях срещу този надпис половин час. Гледах го и си мислех – защо, бе хора, какво сме ви направили, за да изпитвате такава омраза? По чисто исторически и емоционални причини не трябва ли да е обратното? Нали стотици хиляди от вас имат български паспорти? За да вземете български паспорт, трябва да докажете българските си корени. Значи, вие, дето имате български паспорти в Македония, извинете - в Северна Македония, искате самите вие да сте мъртви. Защото сте българи. По паспорт. И по ваше желание. В учебниците ви по история пише, че българите са фашисти. Значи, самите вие сте фашисти. 

Разбира се, много мога да говоря по този въпрос, все с такива факти, но сега времето уж е друго. На 10 януари ще има Консултативен съвет при президента, темата е Македония, извинете - Северна Македония, защото македонците искат да стават членове на Европейския съюз, а България ги блокира и всички ни натискат да ги пуснем. Въпреки всички факти, които ви изложих по-горе.И как да постъпим сега, уважаеми българи, които не се срамувате да се наречете българи и носите понятието “българин” с гордост и достойнство в душата си? 

Ще ви кажа какво мисля аз. След като американците толкова много искат Северна Македония в Европейския съюз, нека гражданите на България, както гражданите на повечето държави в Европейския съюз, да нямат нужда от визи, за да отидат в Америка. Тоест ние сме пълноправен член на ЕС и българските граждани, тъй като са европейци, нямат нужда от визи, за да отидат в Америка.И второ, отново, тъй като сме пълноправен член на Европейския съюз, България веднага трябва да стане член на шенгенското пространство. Аман от чакане, чакални и уж сме европейци, ама сме по-малко европейци от истинските европейци. Така че - без визи за Америка и членове на Шенген веднага.

След като САЩ и Европейският съюз искат от нас да бъдем лоялни партньори - добре, но лоялността е в две посоки. Ние ще бъдем лоялни към тях, но нека и те да бъдат лоялни към нас. Така е честно. И така е редно.При тези условия и ако македонците, извинете - северномакедонците, изпълнят нашите условия, подписани в Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между България и Северна Македония, можем да започнем преговорния процес за допускане на Северна Македония в Европейския съюз.Така мисля аз, Станислав Тодоров Трифонов, гражданин на България", написа лидерът на ИТН.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай