Слави скастри Терзиев, светкавичен отговор

Заради некачествена маркировка в столицата

Слави скастри Терзиев, светкавичен отговор | StandartNews.com

Слави Трифонов сподели в профила си във Фейсбук снимка от столицата, на която се вижда некачественa маркировка на площад "Св. Александър Невски". 

Към кадъра лидерът на ИТН написа:

"Това, което виждате на снимката е заснето днес, сутринта в 11:50 ч. пред храм-паметника “Александър Невски” в София. Това е специална техника, полагане на маркировка върху кал. Нововъведение, за пръв път в България и света. Маркировка, не върху асфалт, върху павета или върху някакъв твърд материал. Маркировка върху кал. Тоест, в София като завали дъжд и маркировката изчезва. Това е в чест на новия кмет, защото е от промяната. А, промяната е такава! Вече не нанасяме маркировката върху асфалта, а върху калта. Честито, г-н Терзиев! Добре дошъл в нашия град! Ще го оправиш толкова, колкото промяната оправиха България. Всъщност, не знам как е в другите градове, надявам се, маркировката при вас да няма нищо общо със София. Всичко е шантаво в тая държава, дори и маркировката."

Новият кмет на София скоро след това публикува свой пост по темата.

Ето какво написа Васил Терзиев в профила си:

"След сигнал за некачествено полагане на маркировка на площад “Св. Александър Невски”, инспектирах района и на място се срещнах с изпълнителния директор на “Трейс Груп Холд” АД и с ръководителя на обект ЦГЧ-Зона 4. На срещата присъстваха и представители на строителния надзор и на направление “Обществено строителство” в Столичната община.

На място установих, че маркировката е положена върху кални и прашни участъци и както виждате от снимките, може да бъде изтрита с едно движение. От компанията ме увериха, че поемат ангажимент да отстранят и коригират забележките.

Бях изненадан и от това, че линията за незрящи завършва в паркинга. Това e абсолютно недопустимо и съм сигурен, че може да бъде направено изрядно, щом в други градове в Европа е възможно.

За съжаление обаче рабирам, че при започването на проекта през 2017 г. не са направени опитни участъци на обекта, каквито са добрите европейски практики.

Един от важните за мен приоритети продължава да бъде качествено изпълнение на ремонтите в София и от първия път. Аз и екипът ми ще информираме гражданите за развитието на този казус."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай