Слави гневен към ДБ, Изправи се и БСП: Статукво сте!

Използвате Петър Илиев като повод да не подкрепите кабинета на ИТН, каза Трифонов

Слави гневен към ДБ, Изправи се и БСП: Статукво сте! | StandartNews.com

Ако пак ще използвате Петър Илиев, само и само да не подкрепите правителството на „Има такъв народ“, явно си мислите, че никой не прави разлика между повод и причина. Петър Илиев е поводът, който си търсите, а причината е, че всички вие явно сте играчи от статуквото и за нищо на света не можете да приемете някой да ви се бърка в така наречената „политика“. Това обяви с гневен пост във Фейсбук лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов. Така той отговори на "Демократична България", "Изправи се БГ! Ние и БСП, които настоява ИТН да оттегли номинацията на топ адвоката Петър Илиев като вицепремиер и МВР-шеф. Зелените на Борислав Сандов, част от ДБ и хората на Мария Капон, които са в "Изправи се БГ!Ние идваме" излязоха с партийни решения да не подкрепят правителството на ИТН. БСП пък постави условие - ще гласува ЗА, ако Илиев бъде оттеглен.

ВИЖ ОЩЕ: Трифонов посочи 6 причини за подкрепа от "партиите на протеста"

Ами добре, хайде да видим какво ще стане!, написа Слави.

Ето целия пост на Слави Трифонов:

По повод на сутрешното интервю на Петър Илиев в Нова телевизия, разбрах, че той се бил държал агресивно. Не видях много хора да коментират това, което той е казал, а коментират как го е казал.

Значи, ако разбирам правилно, явно съществуват хора, които предпочитат сладко да ги лъжат, вместо агресивно да им казват истината.

Е, аз не съм от тези хора.Само да ви припомня, че Петър Илиев е преподавател по конституционно право, говори три езика, не е бил никога във властта, не е бил министър в нито един кабинет на Бойко Борисов, не е участвал в обществени поръчки, не е предлагал Делян Пеевски за шеф на ДАНС, а е бил адвокат на годината.

Запознах се случайно с него, когато правихме референдума и моите впечатления са, че той е смел, отговорен, лоялен, добър баща и добър съпруг. И ако е агресивен, това е явно, когато има причина и основание. А между другото, ще ви призная, че и аз съм агресивен.

Ще кажа нещо и на „Демократична България“, „Изправи се! Ние идваме!“ и БСП.

Ако пак ще използвате Петър Илиев, само и само да не подкрепите правителството на „Има такъв народ“, явно си мислите, че никой не прави разлика между повод и причина. Петър Илиев е поводът, който си търсите, а причината е, че всички вие явно сте играчи от статуквото и за нищо на света не можете да приемете някой да ви се бърка в така наречената „политика“.

Ами добре, хайде да видим какво ще стане!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай