Славчо Атанасов ще върне данъците от стария мандат

Славчо Атанасов ще върне данъците от стария мандат | StandartNews.com

Име, партия: Славчо Атанасов, „Коалиция за Славчо Атанасов: Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО"
Зодия, девиз: Водолей, „С грижа за хората"

Цели за управление в следващите 4 години: Пловдив беше обявен за най-социалния град в България от синдикатите. Аз няма да се откажа от това социалните придобивки на пловдивчани да им бъдат върнати и Пловдив отново да се превърне в най-социалния град. Друго, от което хората ми се оплакват непрекъснато е състоянието на кварталите. Те директно казват, Пловдив не е само център – затова аз обявих като свой приоритет строителството и насочването на усилията и ресурса на общината към кварталите. На поредица от срещи досега хора от кварталите „Прослав", „Коматево", „Беломорски" и „Остромила" се оплакват с основание, че кварталите са станали "забравени от Бога". Затова - задължително довършваме преасфалтирането на „Коматевско шосе", което започнахме в нашия мандат и 4 години след това сегашното управление не си мръдна пръста да продължи. Разбира се, общината ще изпълни условията по тегления 30-милионен заем за ремонт и дострояване на 5 основни пловдивски булеварди, но ще работим и за реконструкция и преасфалтиране на вътрешнокварталните улици, защото уличната инфраструктура на места, например в квартал „Прослав" е изключително амортизирана. Стартираме и проекта "Модър-Царевец", който ще свърже директно два от големите пловдивски района.

Заложили сме като приоритет и проекта за социализирането на река Марица, защото е важно качественото му изпълнение за социализация на 10 километра от коритото с алеи и градинки. Друг важен приоритет е решаването на проблема с паркирането. Вече имам изготвена програма, която бързо ще приложим. Това е така нареченото „смарт", интелигентно паркиране, което се прилага на много места в Европа. Изграждат се сглобяеми модули на няколко етажа, в които автомобилите се паркират и в рамките на половин минута можете да си получите колата обратно, когато ви е нужна. Идеята е, че на малко пространство се паркират повече автомобили, а достъпът до тях е лесен и става бързо. В Пловдив има достатъчно подходящи места за изграждането на такива интелигентни паркинги, които ще облекчат изключително тежкия в момента проблем с хаоса в паркирането.

С какво се гордеете във вашия град и от кое вие срам: Гордея се най-напред с пловдивчани. Най-ценното притежание на Пловдив са хората му. Те са горди, остроумни, предприемчиви, изключително силно обичат града си и не правят компромис с това. Пловдивчани са хора с различен дух, те се асоциират с древността и историята на града си, с неговия културен дух, с еклектиката от култури, народи и религии и това създава един неповторим манталитет и характер, които са строго специфични и не се проявяват никъде другаде. Ето с това се гордея. Горд съм, че Пловдив е сред най-старите живи градове в света, горд съм, че инициативата за Европейска столица на културата през 2019-та година, чието начало поставих аз, успя. Пловдивчани заслужават това призвание и аз съм радостен, че най-после го получиха. Срамувам се от начина, по който се управлява града през последните четири години.

Кое е първото нещо, което ще направите като кмет на Пловдив: Първият и най-важен проблем, който засяга всички пловдивчани в момента и прави живота им труден, това са непосилните данъци. Всички анализи на експертите сочат, че разумната данъчна политика е в основата на това управлението да бъде стабилно и градът да се развива. Разумната данъчна политика е базисната основа, както за създаването на условия за бизнес, така и за по-добър живот на гражданите. Местните данъци трябва да бъдат по-поносими за хората и да създават по-добра среда за бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай