Сряда,

Скандалът в Народния расте. Морфов проговори

От: СТАНДАРТ -
2527
Скандалът в Народния расте. Морфов проговори
A
A
A

Аз съм уволнен. Аз съм аут. Това заяви режисьорът Александър Морфов в първото си интервю по скандала в Народния театър, след като бе дисциплинарно уволнен. Той обяви, че разпространеният от Тома Биков запис, на който Морфов казва на актьора Евгени Будинов „герберски боклук”, е изрязан и манипулиран. Будинов го молел да го задържи на сцената, но щял пак да се кандидатира за депутат, защото му трябвали пари.

ВИЖ ОЩЕ: Скандалът в Народния. Министър прави среща на помирението

Така повече не може да се живее. Продължаваме да бъдем в сянката на уродливо управление вече в продължение на толкова много години. Цялата държава се е впила в нормалните хора и смуче кръвта им, защото ги е страх, защото са бедни, защото са слаби. И те това използват, заяви Морфов пред бТВ.

И може би трябва да дойде моментът - аз не говоря за революции, - но може би трябва да дойде моментът, в който да се каже "така повече не може да се живее"! Те ни изпиха всичко! Аз не говоря за ситуацията в театъра - тя е едно мини копие на онова, което се случва в държавата, продължи режисьорът.

И разбира се, неговият голям ход беше в това, че купи актьорите. С първото си идване той ги купи - направи им заплатите три пъти по-големи. Даде им премии между 8 хил. и 18 хиляди лева, и цялото племе тръгна след него, каза още Морфов за директора на Народния театър Васил Василев.

Проблемът в Народния театър не е там, където си мислим. Проблемът е в разделението, което се получава между артистите. Тези хора започнаха да се гледат накриво и започват да не си говорят, а това е много сериозен проблем, коментира в отговор министърът на културата Найден Тодоров. И допълни: "Ако имам основания да накажа директора на Народния театър, не се съмнявайте, аз ще се възползвам от тях, но такива нямам."


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията