Скандалът в Народния расте. Морфов проговори

Актьорите вече се гледат накриво, каза режисьорът

Скандалът в Народния расте. Морфов проговори | StandartNews.com

Аз съм уволнен. Аз съм аут. Това заяви режисьорът Александър Морфов в първото си интервю по скандала в Народния театър, след като бе дисциплинарно уволнен. Той обяви, че разпространеният от Тома Биков запис, на който Морфов казва на актьора Евгени Будинов „герберски боклук”, е изрязан и манипулиран. Будинов го молел да го задържи на сцената, но щял пак да се кандидатира за депутат, защото му трябвали пари.

ВИЖ ОЩЕ: Скандалът в Народния. Министър прави среща на помирението

Така повече не може да се живее. Продължаваме да бъдем в сянката на уродливо управление вече в продължение на толкова много години. Цялата държава се е впила в нормалните хора и смуче кръвта им, защото ги е страх, защото са бедни, защото са слаби. И те това използват, заяви Морфов пред бТВ.

И може би трябва да дойде моментът - аз не говоря за революции, - но може би трябва да дойде моментът, в който да се каже "така повече не може да се живее"! Те ни изпиха всичко! Аз не говоря за ситуацията в театъра - тя е едно мини копие на онова, което се случва в държавата, продължи режисьорът.

И разбира се, неговият голям ход беше в това, че купи актьорите. С първото си идване той ги купи - направи им заплатите три пъти по-големи. Даде им премии между 8 хил. и 18 хиляди лева, и цялото племе тръгна след него, каза още Морфов за директора на Народния театър Васил Василев.

Проблемът в Народния театър не е там, където си мислим. Проблемът е в разделението, което се получава между артистите. Тези хора започнаха да се гледат накриво и започват да не си говорят, а това е много сериозен проблем, коментира в отговор министърът на културата Найден Тодоров. И допълни: "Ако имам основания да накажа директора на Народния театър, не се съмнявайте, аз ще се възползвам от тях, но такива нямам."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай