Скандалът в МВР трещи. Министър и главен секретар във война

Взаимни обвинения, чака се президентът

Скандалът в МВР трещи. Министър и главен секретар във война | StandartNews.com

Скандалът в МВР трещи. Правителството очаква отговор от президента Румен Радев по искането на вътрешния министър Калин Стоянов за отстраняване на главния секретар на МВР Петър Тодоров.

До окончателното решение ще продължавам да изпълнява задачите си в министерството, контрира Тодоров.

По-рано днес Калин Стонов представи мотивите си за смяна на професионалното ръководство.

Според него липса на организация и контрол и бездействие са довели до смъртта на шестима полицаи и завишаване на убийствата.

МВР не може да си обясни как Ангел Христов - известен като единия от братя Галеви, влиза в България и умира, при положение, че от години е обявен за международно издирване.

„Считам, че главният комисар Петър Тодоров е отговорен за липсата на организация и контрол върху дейности в МВР, което е в пряка връзка с настъпилата смърт на шестима полицейски служители на МВР при изпълнение на служебните им задължения в рамките на изключително кратък период от време“, заяви Калин Стоянов.

Малко по-късно Петър Тодоров отвърна на удара.

Аз ще отговоря на обвиненията задължително, но когато преценя, че му е дошло времето ще отговоря. Отстраняването става с указ на президента, така че когато има издаден такъв указ ще бъда отстранен. Изпълнявам задълженията си в съответния обем, каза Тодоров пред бТВ.

Отстраняването на Петър Тодоров беше поискано миналия петък от премиера Николай Денков. По-рано днес пък министърът на вътрешните работи Калин Стоянов внесе предложение до президента за издаването на указ за прекратяване на правомощията на главния секретар на МВР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай