Скандалът в БСП! И Паргов скочи срещу изключването на Добрев

Предстои конгрес, там да си кажем кривиците, заяви лидерът на БСП-София

Скандалът в БСП! И Паргов скочи срещу изключването на Добрев | StandartNews.com
  • Предстои конгрес, там да си кажем кривиците, заяви лидерът на БСП-София

Силата на нашата партия винаги е била в това да събира и обединява. Това заяви лидерът на БСП-София в позиция по повод изключването на Кирил Добрев от БСП.

ВИЖ ОЩЕ: Добрев отвърна на удара: Никой не може да изключи БСП от сърцето ми

Предложението на соцлидера Корнелия Нинова е единствена точка в неприсъствено заседание на Националния съвет на социалистите, което утре трябва да бъде взето на подпис. Никой не може да изключи БСП от сърцето ми, отвърна на удара Кирил Добрев. Предложението за изключването му взриви БСП. Социалистите в Перник поискаха Корнелия Нинова да бъде изключена заради трите изборни загуби и саморазправата със социалисти. Срещу Нинова скочиха Крум Зарков и Костадин Паскалев, с остра позиция излезе младежката организация на социалистите.

ВИЖ ОЩЕ: Скандарът расте! БСП-Перник: Изключване на Нинова

В Софийската организация имаме принцип – не приемаме изключването на който и да е социалист заради мнението или позицията му, защото това нарушава изконния принцип на политически плурализъм. Връща ни към времената на култа към личността, за които БСП отдавна е дала своята историческа оценка, заяви Калоян Паргов. И допълни: "Призоваваме за диалог и разум.  Предстои ни заседание на Конгреса на 22 януари, нека там да си кажем кивиците".  

ВИЖ ОЩЕ: Младите социалисти ядосани на Нинова, подкрепиха Добрев

Ето цялата позиция на Калоян Паргов, лидер на БСП-София:

Силата на нашата партия винаги е била в това да събира и обединява. В нейните редици са съжителствали комунисти, социалисти и социалдемократи.

Традиционно винаги се е  проявявало разбиране към мнението на другия и затова БСП е била силна в своето многообразие.

Последно време, обаче, сме свидетели на друго – нетърпимост към различните виждания, прерастваща, вече системно, в бой по другаря с партиен билет и легитимиране на решения под формата “неприсъствено и на подпис” - без дискусия и разисквания. В Софийската организация имаме принцип – не приемаме изключването на който и да е социалист заради мнението или позицията му, защото това нарушава изконния принцип на политически плурализъм. Връща ни към времената на култа към личността, за които БСП отдавна е дала своята историческа оценка.

Такава бе позиция ни при изключването на Георги Първанов и Румен Петков, такава е била и след това, такава ще бъде и сега, когато се иска изключването на Кирил Добрев.

На някои другари не се нрави неговата откровеност и цветист език, но никой не може да отрече предаността му към БСП.

Много от нас няма да участват в това гласуване от принципни съображения - може да имаме различия, но сме другари и съмишленици.Нещо повече - призоваваме за диалог и разум.Предстои ни заседание на Конгреса на 22 януари.

Нека на него обсъдим проблемите си, там да си кажем кривиците, да потърсим полезните за партията решения и да продължим напред.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай