Петък,

Скандалът расте! БСП-Перник: Изключване на Нинова

От: СТАНДАРТ -
Скандалът расте! БСП-Перник: Изключване на Нинова
A
A
A

Изключване на Корнелия Нинова от БСП заради серията позорни изборни загуби и саморазправата с партийни членове поиска БСП за България-Перник. Социалистите в миньорския град излязоха с остра декларация срещу соцлидерката по повод опитите за изключване на Кирил Добрев чрез решение взето на подпис - без дебати и на тъмно.

ВИЖ ОЩЕ: Добрев отвърна на удара: Никой не може да изключи БСП от сърцето ми

Това се предлага няколко седмици преди заседанието на Конгреса на партията и ни препраща към времена, в които неудобните за ръководството силни фигури, наричани „врагът с партиен билет“ са били отстранявани по безцеремонен и брутален начин, обявиха социалистите в Перник. И припомниха, че соцлидерката Корнелия Нинова е трябвало да свика заседание за определяне на з-ам.-председател, който да поеме партията, тъй като тя е в оставка заради изборната загуба на 14 ноември.  Вместо да излезе и да се извини за трите тежки загуби и недалновидната си политика през последните месеци, тя се окичи с вицепремиерския пост като последен шанс за кариерата си и забрави за краха, възмущава на БСП-Перник.

Ето цялата позиция на социалистите от БСП-Перник:

Днес и утре на Националния съвет на БСП отново за гласуване е предложено поредното абсурдно решение, което граничи със саморазправа. Членовете на ръководния орган на партията ще гласуват по една единствена точка – изключването на Кирил Добрев от БСП.  

Това се предлага няколко седмици преди заседанието на Конгреса на партията и ни препраща към времена, в които неудобните за ръководството силни фигури, наричани „врагът с партиен билет“ са били отстранявани по безцеремонен и брутален начин.

Освен това, вместо да се свика заседание за определяне на заместващ председател получаваме това.

Корнелия Нинова за пореден път показа, че единственото, което иска е да управлява БСП на принципа „разделяй и владей“. Вместо да излезе и да се извини за трите тежки загуби и недалновидната си политика през последните месеци, тя се окичи с вицепремиерския пост като последен шанс за кариерата си и забрави за краха.

През тази тежка за БСП година станахме свидетели на три загуби, рязък спад в доверието към левицата, опити за провал на кандидат – президентската ни двойка, безпрецедентно поведение от страна на председателя на БСП между двата тура на президентските избори, разделение на база свои хора и „вътрешна опозиция“.

Всичко това води до упадъка на доверието в БСП и превръщането й в четвърторазрядна партия и патерица на бъдещи управления.

Във връзка с горепосоченoто, ИБ на БСП – Перник настояваме за изключването на Корнелия Нинова от БСП. Предлагаме решението за изключването да бъде подложено на гласуване от НС на БСП.

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички