Младите социалисти ядосани на Нинова, подкрепиха Добрев

Партийни членове са подложени на наказания и репресии, негодуват младежите

Младите социалисти ядосани на Нинова, подкрепиха Добрев | StandartNews.com

Младежкото обединение на БСП подкрепи предложения за изключване от партията Кирил Добрев.

В своя позиция оперативното бюро на обединението обвинява ръковорството на Столетницата в репресии над дългогодишни партийни членове, само защото изразяват противоположно мнение. Ето какво се казва в позицията на младите социалисти:

"Ние, членовете на Оперативното бюро на Младежкото обединение в БСП, категорично се обявяваме против мярката за партийно въздействие „Изключване“ на другаря Кирил Добрев. За пореден път ръководството на Българската социалистическа партия показа, че диалогът, другарството и разговорът помежду ни отдавна не са на дневен ред. Вместо това продължава порочната практика на изключване, наказания и репресии върху дългогодишни членове на БСП - тайно, анонимно и „на подпис“.

Ние от Оперативното бюро на Младежкото обединение в БСП смятаме, че е време тази практика да бъде спряна.

Уважаеми другари, членове на ИБ на БСП,

Защо се страхувате от различното мнение? Защо бягате от хората, които не са съгласни с вас и вашите становища? Защо най-демократичната партия в България се държи като съдник на свои и чужди, които имат доблестта да кажат какво мислят? Защо не заявихте категоричната си подкрепа към президентската двойка Радев – Йотова? Защо членовете на партията по места не спират да бъдат подлагани на натиск заради етикетите „човек на този и онзи“?

Другари, въпросите към вас са много, проблемът е, че вие отнехте трибуната на членовете на Националния съвет на БСП да ги зададат свободно и директно.

Другари,

На БСП ѝ предстои Конгрес през месец януари. Кой и защо има интерес от поредното вътрешно противопоставяне преди него? БСП има остра нужда от определяне на бъдещата посока, която партията трябва да поеме. Необходим е разговор по въпросите за бъдещето на партията, левите политики и идеологията, а не поредните вътрешнопартийни противопоставяния.

Другари,

Българската социалистическа партия е съществувала 130 години именно заради различните мнения и намирането на решение в процеса на спор. Без тези дебати БСП ще се срине стремглаво. Нека не се съсредоточаваме в това кой „враг да бъде изключен“, а да обединим усилия, за да може партията да поеме по пътя на успеха. Целта не е един или двама да получат „правилните позиции“ в изпълнителната власт, а партията да я има и след 10 години.

Другари,

Нека лявата идеята, принципите на социалдемокрацията и свободата на словото останат част от плановете на Българската социалистическа партия. В противен случай краят се вижда".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай