Скандалът расте! Настимир Ананиев скастри служебния кабинет

Той определи кандидат-премиера, излъчен днес, като "контактьор", изпратен от лидера на ГЕРБ

Скандалът расте! Настимир Ананиев скастри служебния кабинет | StandartNews.com

Изненадан съм, че президентът е толкова емоционален. "Продължаваме Промяната" беше партията, която му помогна да спечели втори мандат. Знаехме, че е важно да има президент, който може да се противопостави на партиите на статуквото. Сега излиза, че служебният кабинет, който е назначил той, работи в страхотен синхрон с ГЕРБ. Не мога да разбера той приема ли това нещо, че министрите и служебният кабинет работят на всички нива с ГЕРБ. Това за мен е "мутри вътре", а не - "мутри вън". Това каза заместник-председателят на "Продължаваме Промяната" Настимир Ананиев в "Още от деня" по повод обвиненията на президента Румен Радев.

ВИЖ ОЩЕ: Шокиращо признание на Радев! Какво каза за Кирил и Асен

"Очаквах лично да бъде експерт. Очаквах също, че Бойко Борисов ще се уплаши и няма да отиде сам да вземе мандата от президента. Не съм изненадан. Знам, че Борисов обича да използва български професори, които да вози на задната седалка на джипа, а след това пенсионира в Народното събрание", заяви Настимир Ананиев по повод излъчения кандидат-премиер от ГЕРБ-СДС, на който днес беше връчен първият мандат.

Ананиев подчерта, че не обезценява качествата на професор Николай Габровски, но по негово мнение той ще бъде използван.

"Ние сме в криза, трябва да се поеме много ясна политическа отговорност. В момента политическата отговорност е на първата политическа сила - ГЕРБ. Вместо да сглобят правителство, да покажат лидерство в политиката в България, те направиха с БСП и ДПС един блицкриг срещу машините", каза още депутатът от ПП.

ВИЖ ОЩЕ: "Промяната" побесняха. Зловещ отговор на Радев

Ананиев заяви още, че в момента, в който професор Габровски се е съгласил да стане част от номинацията на ГЕРБ, е загубил своята гражданска идентичност.

"Ние казахме, че никога няма да работим с ГЕРБ и с върхушката около Бойко Борисов", препотвърди позицията на политическата си група Настимир Ананиев.

Той определи кандидат-премиера, излъчен днес, като "контактьор", изпратен от лидера на ГЕРБ, който се опитва да "изпере своята репутация".

"За сравнението му с Меси. Истинският Меси вкарва голове, банкянският Меси вкарва пачки в чекмеджето. Истинският Меси има златна топка, банкянският Меси пълни чекмеджето със златни кюлчета", отбеляза още Ананиев.

Според депутата съществува перфектен синхрон между ГЕРБ и министри от служебния кабинет. Именно близостта на Бойко Борисов до властта и възможността той да се върне, твърди Ананиев са причините България да не е част от Шенген.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай