Скандалът с московската завера трещи! Изключват депутати на "Възраждане" (ОБЗОР)

Били са в центъра за вербовка на агенти, скочи Настимир Ананиев

Скандалът с московската завера трещи! Изключват депутати на "Възраждане" (ОБЗОР) | StandartNews.com

Скандалът с московската завера на трима депутати от "Възраждане" трещи с пълна сила в парламента. 

ВИЖ ОЩЕ: "Възраждане" в Москва! Какво се случва?

Коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България" (ПП-ДБ) поиска изключването на двама от депутатите на "Възраждане" от парламентарни комисии заради визитата им в Московския дипломатически институт.

Както "Стандарт" вече съобщи, Коста Стоянов, Ивелин Първанов и Ангел Георгиев участваха в партийна делегация, която беше на посещение в Москва по покана на управляващата партия "Единна Русия".

Първанов е част от парламентарната комисия по отбрана, а Ангел Георгиев - от комисията по външна политика. ПП-ДБ настояха двамата да бъдат незабавно изключени. 

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов коментира, че подобен въпрос не е обсъждан.

"Разбрахме за него снощи от медиите, доста се смяхме", коментира той.

По думите му в правилника няма изключване.  

"Те не могат да спрат нито един народен представител да присъства на която и да било комисия. Единственото, което ще му отнемат, е правото на глас, но ние сме в опозиция – така или иначе решенията минават без нашите гласове", каза Костадинов.

Настимир Ананиев: Били са в центъра за вербовка на агенти

"Няма как български депутати да бъдат в центъра за вербовка на Москва на посещение", коментира депутатът от "Продължаваме промяната – Демократична България" Настимир Ананиев.

"Забележете къде е направена снимката - в Московския дипломатически институт, който прави вербовката на всички външни агенти. Няма как български депутати да бъдат в центъра за вербовка на Москва на посещение", каза депутатът.

Относно възможността да бъде изключен депутатът от "Възраждане", член на Комисията по отбрана, от състава й, Настимир Ананиев обясни, че промените в състава на постоянните комисии в парламента се правят с решение на Народното събрание.

Ивайло Мирчев от ПП-ДБ обърна внимание на въпроса за достъпа до класифицирана информация, какъвто имат депутати от "Възраждане" от Комисията по отбрана.

Има изключително чувствителни данни за това, което ние изпращаме за Украйна и какво е българското въоръжение, каза Мирчев и припомни, че Руската федерация ни е обявила за неприятелска държава.

Само си помислете, какви данни биха могли да бъдат предадени там, коментира депутатът.

Обяснението на "Възраждане"

В същото време от "Възраждане обясниха, че са получили покана от партия "Единна Русия" за участие във форума "За свободата на нациите" преди месец.

За участието си във форума от пресцентъра на партията съобщиха вчера, след медийни публикации за посещение на български представители в Руската федерация.

Посещението е било за участие във форума "За свобода на нациите“, в който се коментираше борбата на съвременните форми на неоколониализма, уточни Коста Стоянов, цитиран от БТА.

Той добави, че формално е бил водач на делегацията, защото е ръководител на Делегация в Парламентарното измерение на Централноевропейската инициатива към Народното събрание.

С мен бяха народните представители, които са членове на комисията по външна политика Ангел Георгиев и Ивелин Първанов, посочи Стоянов.

Ние получихме покана още преди месец от "Единна Русия“ за участието в този форум и съответно приехме, каза депутатът, предаде още БТА. 

Той добави, че от "Възраждане“ получават покани за участие в много събития в различни страни и за шест месеца са участвали в 12 държави по покана на партньори.

Може би вече знаете, че сме част от "Идентичност и демокрация“ и целта на нашата политическа организация е на предстоящите парламентарни избори да направим такъв резултат, че да вкараме колкото се може повече представители в Европейския парламент, посочи Стоянов.

Депутатът каза, че във форума са участвали 44 страни.

От Европейския съюз участвахме само ние от България, само ние бяхме представителите от "Възраждане“, каза депутатът. Той посочи, че форумът се е провел в Москва и приветствие са дали Медведев и Лавров.

Ангел Георгиев участва на една от сесиите със свое изказване, аз също участвах на една от сесиите със свое изказване, отбеляза Стоянов.

Той обясни, че след това са били поканени от Горната камара на Руската Дума.

С представителя на руската държава, който отговаря за отношенията между парламентарните групи на Русия и България проведохме доста положителен разговор. Говорихме си за бъдещите взаимоотношения между България и Русия, защото ние сме организация, която иска да градим мостове, а не да ги разрушава, заяви Стоянов.

По думите му след това тримата посетили Университета за дипломация. Това е университет, в който има студенти, аспиранти, преподаватели, с който поддържаме много добри отношения, и в който Ивелин Първанов, който е писател, води лекции, добави Стоянов.

В отговор на въпрос отрекоха да са били инструктирани за външната политика и обясниха, че са си говорили предимно за "възможностите за наши дипломати да бъдат обучавани там“.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Ангел
преди 2 месеца

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи