Скандалът расте! Областният на София отвърна на удара

Вяра Тодева няма да подава оставка

Скандалът расте! Областният на София отвърна на удара | StandartNews.com

„Областният управител има задължения да следи за законността на територията на областта, решението ми е законосъобразно”. Това заяви на брифинг областният управител на София Вяра Тодева по повод решението ѝ да върне за ново гласуване състава на комисиите в Столичния общински съвет.

Вчера решението ѝ беше атакувано от общинските съветници от ГЕРБ-СДС, БСП и ИТН, които поискаха оставката ѝ.

"Не виждам причина да подавам оставка", допълни Тодева. По думите ѝ всеки може да ѝ иска оставката, но докато е областен управител тя допълни, че ще връща всяко решение, което не е законосъобразно.

"Върнах поради допуснати съществени процедурни нарушения, те трябва да бъдат прегласувани, в интерес на гражданите е всички решения да бъдат легитимни и взимани по законовия ред. Моята роля е да връщам всяко решение, независимо от мнозинството, което го е взело", каза Тодева.

"Извънредното заседание не е свикано по правилата, това се вижда по протоколите, общинските съветници са били наясно с това. Не е било предварително оповестено това заседание с дневния ред, общинските съветници не са били запознати с решението, което е трябвало да вземат", допълни областният управител.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
тодор
преди 2 месеца

Искaте луд сeкc за 3 чaса, силнa еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишeн теcтoстеpон! Тaзи подoбpeна фоpмyла на Bиaгpа вече е бeзопаcна на всяка възpаст! Не пpопускайте шанса да направите ceкcа си незабpавим:--- https://do.my/bluestone

Откажи