Скандал: Защо Джасим напусна Христо Иванов?

Учителят по история заплаши във ФБ да издаде на работодателите му човек, който не харесал позицията му, коментарите са убийствени

Скандал: Защо Джасим напусна Христо Иванов? | StandartNews.com

Емил Джасим подаде оставка от ръководството на „Да, България!“ след мощен скандал във Фейсбук. Причината за това била донос.

Учителят по история заплаши да издаде на  работодателите му човек, който не харесал позицията му.

Джасим качи на страница си името на човека, както и компанията, в която той работи. И пита уместно ли е „в работно време служител да се тормози учител, както и да се свързва марката на компанията с подобно поведение на техен работник?“ Последва извинение от човека.

След това Джасим се похвалил на Фейсбук страницата си. Последва лавина от коментари, обвиняващи го в доносничество, както и колажи, свързани с постъпката му и политическата му дейност.

Впоследствие Джасим изтри публикацията си и се извини, но явно скандалът се е разразил вътре в партията. След това Джасим написа следното:

„Тъй като постъпих необмислено и в разрез със собствената ми етика, подадох оставка като член Националния съвет на политическа партия „Да, България!“. Смятам, че отговорността е лична и затова трябва да я понеса лично. Още веднъж се извинявам на всички, които са се почувствали засегнати или разочаровани от моята постъпка, която беше в резултат на афект. Вярвам, че професионализмът няма нищо общо с мнението на човек по който и да било въпрос извън професията“, написа в социалната мрежа Емил Джасим.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай