Скандал в парламента! Шефът на НС прекъсна заседанието

Скандал беляза началото на днешното пленарно заседание

Скандал в парламента! Шефът на НС прекъсна заседанието | StandartNews.com

Скандал беляза началото на днешното пленарно заседание, предаде БНР.

В декларация от парламентарната трибуна председателят на партия "Възраждане“ Костадин Костадинов призова мандатът за съставяне на правителство да бъде върнат незабавно, а втората политическа сила - "Продължаваме промяната-Демократична България" да бъде забранена като заплаха за националната сигурност.

Повод за искането му стана вчерашното изслушване на ръководителите на службите за сигурност и изнесените от тях данни:

"Най-доброто решение, което може да се случи, е мандатът да бъде върнат незабавно. Защото тази формация няма моралното право да представлява никого вече, освен посолството и посолствата, с които съгласува своите кадрови решения и назначения. И същите тези хора, които превърнаха националното предателство в еталон за морал, чест и доблест в кавички, да  бъдат така добри да излязат пред своите избиратели"

Депутатът от "Продължаваме промяната" Мирослав Иванов определи казаното като "фашистка пропаганда" и се обърна към председателя на парламента: "Апелирам да прекъсвате всякакви опити за подобна фашистка пропаганда, които се правят от страна на "Възраждане". Никой не дава право на г-н Костадинов да дава квалификации на когото и да е"

Последва размяна на реплики от място. За да овладее напрежението, председателят на Народното събрание Росен Желязков прекъсна за кратко заседанието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай