Скандал с бойните знамена. Искат оставката на Тагарев

Росен Желязков иска информация защо не са поканени депутати на церемонията

Скандал с бойните знамена. Искат оставката на Тагарев | StandartNews.com

Скандалът с отсъствието на депутати от церемонията по освещаване на бойните знамена на Богоявление стигна Виетнам. Председателят на Народното събрание Росен Желязков коментира случилото се в София. Оказа се, че военният министър Тодор Тагадев не е отправил покани по лидерите на парламентарните групи и така за първи път нито един от тях не присъстваше на церемонията. На официалното освещаване на бойните знамена бе само зам.-председателят на НС Росица Кирилова.

"Аз бях информиран за това нещо, предполагам става въпрос за недоглеждане. Йордановден би трябвало да обединява. Досега в НС не е имало момент да не бъдат поканени всички народни представители", коментира Желязков пред журналисти във Виетнам, предадоха БЛИЦ и Епицентър.бг.

"Ще изискам необходимата информация, за да се разбере дали става въпрос за недоглеждане, или по-особено отношение от страна на организаторите", каза той и допълни:

"Би било странно, ако нямаме тази информация. Министърът на отбраната Тодор Тагарев е организатор и той е трябвало да ги покани. Не е имало досега друг такъв случай".

От своя страна депутатът от БСП Борислав Гуцанов оиска оставката на Тагарев и коментира случилото се с думите: "Ако не са били поканени и това е така, това е абсурдна ситуация, която за пореден път показва, че този човек е опасен за националната сигурност на страната ни и колкото по-бързо си тръгне от този пост, толкова по-добре".

По-рано председателят на Народното събрание (НС) Росен Желязков разговаря със секретаря на комитета на Виетнамската комунистическа партия в провинция Куанг Нин и председател на Народния съвет на провинцията Нгуен Суан Ки в Централата на областния партиен комитет.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
8 Коментара
Ябълка
преди 3 месеца

Този човек изобщо не е за политик,а за министър отдавна да бяхте го отсранили и то с наказание за предателство на държавата.Другите с двойно гражданство ще са още по-върли предатели.

Откажи
Branimir
преди 3 месеца

По- тревожно е,че Зеленс@и не е поканен.Срам...срам...срам...

Откажи
Тони
преди 3 месеца

Не ги е поканил защото са освещавани в Киев

Откажи
ivan1952
преди 3 месеца

Много правилна постъпка на г-н.Тагарев.Тези депутати не бива да бъдат допускани до бойните знамена на България, защото са национални предатели-разтуриха и унищожиха българската армия.Сега последната е за посмешище на съседите ни. Попитайте се защо Гържия, Турция и Сърбия запазиха армиите си от 1989 и непрекъснато ги превъоръжават, а нашата бе разпусната.Жалко, че няма свестни капитани да им разкажат играта.

Откажи
Разпутин
преди 3 месеца

От Монголия ли от ОНД Северна Корея Судан,Киргизтан от къде му я искат 🦧

Откажи
Бтр
преди 3 месеца

В катрана рептила гнусен - предател и бандеровска фашуга!

Откажи
Анатема Безродници
преди 3 месеца

Има копеуета и безродници толкова нагли и безочливи, че от нищо не се трогват .

Откажи