Симеонов: Резултатът е слаб

Симеонов: Резултатът е слаб | StandartNews.com

Ако има касиране на изборите, ние ще спечелим изборите в Пловдив, каза Славчо Атанасов

-Всички партии се сринаха

-Имаме реално присъствие в общините

-Масови нарушения на изборите в Пловдив

Въпреки постигнатото, резултатът е слаб, незадоволителен.Това заяви Валери Симеонов, председател на НФСБ и съпредседател на Патриотичния фронт, след балотажа на местните избори тази събота.

Тези избори за ПФ са неуспешни, но спрямо 11-те общински съветници през 2012 г., сега имаме реално присъствие в не малко общини, смята той.

Лидерът на НФСБ поясни, че имат 14 кметове на кметства, 1 кмет на община и общо 62 общински съветници.

Като пробив отчете резултатите на Патриотите в София, Варна, Пловдив и София област.

На тези избори всички партии се сринаха. Не можем да кажем за голяма победа. Спрямо изборите 2014 година, ГЕРБ губи 200 хил. гласа, подчерта Симеонов.

БСП отива почти наполовина, ДПС също, РБ пък повече от два пъти. Ние също сме в тази редица- от 160 хил. отиваме на 800, за съжаление, но това са фактите, каза Симеонов.

По думите му всичко това говори обаче за отказа на българския избирател да влезе е политиката. Той отново нападна ДПС, които, според него, са загубили свои основни градове.

Интересите към местната администрация са много силни с цел постигане на икономически цели, смята той и продължи: "Бизнес -икономическите интереси са най-големи и много малко присъства партийният елемент".

Той обясни, че за тези избори силно влияние имат и личностите, "хората търсят своя избраник по линията на неговата популярност по места. Това попречи на нашите представители, които са неизвестни личности".

Те са влезли са в партията по идеали, а ПФ не търси болни от амбиция хора, които са независими от корпоративни интереси.

Втора причина е, че ние не си направихме труда да търсим известни хора, защото е по-важно да се издигнат хора с идеали, "чисти", каза той.

При общинския избор се прави един брак по сметка, обясни Симеонов и поясни, че това е причината на много места да виждаме странни коалиции, ясен бе той.

Илко Симеонов от ПФ сигнализира за масови нарушения в изборния ден в Пловдив. Около 2000 души, които работят на територията на община Пловдив, но не живеят там, са били накарани преди 25 април да се запишат в Пловдив с инструкция да запишат за ГЕРБ. Много от бюлетините не са били признаване за валидни както и е имало масови опити да се вкарат невалидни бюлетини, обясни Симеонов.

Ако има касиране на изборите, ние ще спечелим изборите в Пловдив, каза Славчо Атанасов, кандидат за кмет на Пловдив. Той разкри, че лидеът на ДБГ Миглена Кунева го е подкрепила за кметското място, но 24 часа по-късно е оттеглила подкрепата си и я е дала за Иван Тотев.

Ще има смени в ръководствата на НФСБ по места, каза Валери Симеонов. По думите му на много места местните структури не са работили достатъчно или не в правилната посока, за да активират хората с патриотична ориентация. Според него , това е една от причините определили резултата на НФСБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай