Симеонов: Има по-различен подход към междуетническите проблеми

Симеонов: Има по-различен подход към междуетническите проблеми | StandartNews.com

В рамките на това управление има и ще продължава да има по-различен подход към междуетническите проблеми. Това каза по време на срещата с протестиращите граждани в Асеновград вицепремиерът Валери Симеонов, съобщава "Фокус".

"Това, че сме тук, не е случайно. Още сутринта се разбрахме, обединихме се и централната и местна власт и сме тук", подчерта Симеонов. Той обясни, че инцидентът в района на язовир „40-те извора" е възникнал на битова основа, но е прераснал в етническо противопоставяне. Циганите са се организирали бързо и в болницата вече е имало 150 души. Силите са били неравни. Полицаите са били шестима, чиято цел им е била да се спре агресията. След това са се обадили за подкрепление от жандармерията. Тя е нахлула в циганския квартал и е претърсила къща по къща, за да установи лицата, участвали в сбиването. Те са били заловени и задържани.

Издирвателните действия продължават и ако се установят още съпричастни лица, те също ще бъдат задържани, без компромиси и чадъри, увери Симеонов. "Аз съм на ваша страна и не само аз", каза Симеонов и получи аплодисментите на присъстващите. Симеонов подчерта, че междуетническите проблеми в България съществуват и до момента мерките срещу тях не са така сериозни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай