Симеонов: Ако подпишем програма, ще подкрепяме изпълнението й

Симеонов: Ако подпишем програма, ще подкрепяме изпълнението й | StandartNews.com

София. "Ако се изготви една програма, която я подпишем всички, ще подкрепяме това правителство, което ще я изпълнява". Това заяви пред журналисти съпредеседателят на „Патриотичният фронт – НФСБ и ВМРО" Валери Симеонов след лидерската среща на парламентарно представените партии в Народното събрание. 

"Готови сме да дадем експерти, ако поискат. Важното е България да започне да бъде изваждана от тази криза. Определящо е съвпадението на програмите", каза Симеонов.

Бойко Борисов обяви, че единственият възможен вариант за управление е коалиция на малцинството между ГЕРБ и Реформаторския блок. Предстои реформаторите да вземат решение дали ще участват.

„Винаги сме говорили за подкрепа на програма, съставяне на програма. Съответно ние ще се стремим в програмата за стабилно управление да има участие на наши точки, приоритети", обясни Валери Симеонов и допълни, че ако се постигне споразумение, ще подкрепят правителството, което изпълнява програмата, без значение от кои партии е съставено то.

„Важното е да се изпълнява тази програма", подчерта Симеонов.

Той уточни, че ще съгласуват програмите с ГЕРБ и голямото мнозинство в Патриотичния фронт – 95%, ще я подкрепи. „Ние сме отговорни хора. Нашите избиратели са ни избрали да реализираме нашата програма", каза още Валери Симеонов.

Според националиста най-спешното е решаването на въпроса с КТБ. „Не може да имаме единно становище, ние сме лидери на партии. Ще бъдат сформирани комисии на утрешното заседание на парламента. Когато се изготви съответен документ, той ще бъде разгледан от парламентарните групи и тогава ще е ясно дали ще можем да ги подкрепим, или не", обясни Симеонов.

Той отрече да е имало сблъсък при обсъждането на въпроса за КТБ и подчерта, че всички са се обединили за това, че до петък трябва да има спешно решение на въпроса чрез законова промяна. Запитан дали ще подкрепят законопроекта на Делян Пеевски Симеонов отвърна, че ще отговори, когато се запознае с него.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай