Сигнал от Манолова - заплахи за убийство

Мая Манолова внася множество сигнали до министъра на МВР

Сигнал от Манолова - заплахи за убийство | StandartNews.com

Мая Манолова внася множество сигнали до министъра на МВР. Сред тях има сигнали за подслушване, за купуване на гласове в София област, заплаха за убийство към кметицата на село Славовица, натиск от областен управител кой да спечели обществена поръчка, корупционни схеми в дърводобива и енергетиката, предаде novinite.bg.

В момента има две преписки за прилагане на СРС-та върху активисти на „Изправи се.БГ“. Едната активна преписка е по чл. 95 от Наказателния кодекс за участие в опит за преврат, въоръжено въстание, бунт. Другата активна преписка е по отношение на Настимир Ананиев - председател на партия „Волт“ и активист на „Изправи се.БГ“, посочи Манолова.

Тя бе категорична, че исканията и разрешенията за използване на СРС-та са незаконни, тъй като не са мотивирани и в тях няма доказателства за държавен преврат, бунт или въоръжено въстание.

Става дума за опит за натиск от страна на властта чрез използване на специалните служби върху мирно протестиращи граждани и по отношение на коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ в хода на втора предизборна кампания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай