Сидеров отново напусна срещата при президента

Сидеров отново напусна срещата при президента | StandartNews.com

Плевнелиев е предложил 27 октомври за свикване на Народното събрание

София. Лидерът на Атака Волен Сидеров за пореден път напусна консултации при президента Росен Плевнелиев с парламентарно представените сили. Този път протестът му беше, защото му е било отказано разговорите да се предават пряко по обществените медии.

Нито една от партиите не е подкрепил предложението му за допускане на медиите, с което Сидеров е останал „с впечатление, че те са за задкулисие и непрозрачност".

„Аргументът на президента за недопускането на камери беше да се осигури баланс и спокойствие. Тоест това означава, че медиите не осигуряват баланс и спокойствие. Убеден съм, че на пресконференцията след форума няма да бъдат позволени въпроси или ще са сведени до минимум", обяви Сидеров.

Той съобщи още, че Плевнелиев е предложил 27 октомври като дата за конструиране на Народното събрание, а според Атака работата на депутатите трябва да започне веднага.

„Не знам дали ще ходя на консултациите с ГЕРБ, защото аз не знам какво те искат да вкарат. Там имаме същото условие - да бъдат допуснати медиите", каза още Волен Сидеров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай