Сидеров не очаква консенсус по въпроса за Украйна

Сидеров не очаква консенсус по въпроса за Украйна | StandartNews.com

София. "Не очаквам консенсус по въпроса за Украйна", заяви преди Консултативния съвет за национална сигурност лидерът на Атака Волен Сидеров.

Опитът да се направи обща декларация за Украйна е завършил с неуспех, припомни той. "Аз бях в работната група и там мнението, че България трябва да бъде против санкциите не се споделя от ДПС и ГЕРБ. Така че очаквам тук това да се повтори и всъщност да няма консенсус, заяви Сидеров. Той каза, че иска да заяви на президента, че той няма право да говори в чужбина "как Русия ще нападне България", допълни Сидеров, цитиран от БГНЕС.

"Това е просто недопустим гаф, това е за оставка и за обструкции, и за импийчмънт, така че имам какво да му кажа, но не очаквам консенсус по въпроса за Украйна", каза лидерът на Атака.

Разпределението за бройките в ЦИК е сделка между ДПС и ГЕРБ, каза Сидеров. И продължи с думите: "Те са си направили вече. Явно ще направят с Плевнелиев тази сделка и ще си решат помежду си, аз съм убеден в това, те винаги играят заедно. Заедно са против санкциите, против това ние да сложим вето на санкциите, те гласуват заедно в парламента и сега ще се разберат, нямам съмнение изобщо".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай