Сидеров: В момента алтернативно управление не може има

Патриотите ще работим заедно, независимо как ще се явим на евроизборите, обяви лидерът на "Атака"

Сидеров: В момента алтернативно управление не може има | StandartNews.com

Независимо как ще се явят на евроизборите, партиите от коалицията „Обединени патриоти“ ще продължат да работят заедно, за да запазят мандата си. Това заяви лидерът на „Атака” и председател на парламентарната група на „Обединени патриоти” Волен Сидеров.

Според него с колегите му трябва да успеят да съобщят това на обществото убедително.

„Вътрешните противоречия могат да бъдат изгладени. Ако се разберем за това, то ще има сигнал, че явяването ни на евроизборите няма връзка с довършването на мандата.

Има много критики към управлението, но се вижда, че в момента алтернативно управление не може да бъде формирано. Има неща, които са положителни, но изискват повече време и процес. Нека премиерът Бойко Борисов да завърши поне един мандат“, каза той.

Според Волен Сидеров именно неяснотата как ще се явят на евроизборите през май водят до съмненията за разпад на коалицията.

Относно представената от коалиционния му партньор Красимир Каракачанов концепция за интеграция на ромите той обяви, че тя не трябва да води до напрежение.

„Решението на проблема не трябва да се приема като репресия или отнемане на права на част от обществото. В никакъв случай една такава концепция не трябва да води до напрежение, защото това е опасно за България. У нас ромското население е голям процент. Натрупани са страшно много проблеми, но те не могат да се разсекат с един удар на меча. Трябва да се работи внимателно и конструктивно, без да се предизвиква междуетническо напрежение, защото това е възможно“, каза той.

Волен Сидеров посъветва Каракачанов да внесе концепцията си в Министерския съвет.

Въпросът е как и дали ще може да бъде приложена“, каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай